De Meermin: Magische grens van 50.000 bezoekers nog steeds haalbaar

STEENBERGEN – “Een seizoen met beperkingen.” Dat is volgens Leo Holierhoek van zwembad De Meermin de omschrijving die het beste past bij editie 2021. Maar, ondanks alle maatregelen en obstakels is de badmeester niet ontevreden. De teller is de 34.000 bezoekers inmiddels gepasseerd en er zijn meer lesklanten dan voorgaande jaren.

Toegegeven, dat laatste is een direct gevolg van coronajaar 2020, maar dat mag de pret niet drukken. Evenals de reservering die nog steeds nodig is om een toegangskaartje voor de dag te boeken.  “We mogen inmiddels weer 1500 bezoekers in het bad hebben, maar we moeten wel weten waar ze vandaan komen,” legt Holierhoek uit. “Reserveren blijft dus noodzakelijk.”

Pretpark

De bezoeker is er inmiddels aan gewend en laat zich er niet door afschrikken. Ook het verhogen van de prijs van de kaartjes naar 5 euro is geaccepteerd. “Je kunt hier als gezin met twee kinderen een hele dag vertoeven voor 20 euro. Daar kan geen pretpark tegenop.” De spiksplinternieuwe glijbaan die vorig jaar in gebruik werd genomen, blijkt een publiekstrekker. “Het zijn eigenlijk drie banen met ieder een eigen snelheid. Daardoor is het leuk voor alle leeftijdsgroepen.”

Het kan hard gaan

Of de magische grens van 50.000 bezoekers nog gehaald gaat worden deze zomer, daar heeft de badmeester zijn twijfels over. “Maar ik sluit het nog niet uit. We hebben tot op heden nog maar twee geweldig zonnige weken gehad. Wanneer het weer omslaat, kan het hard gaan.”

Gelukkig kan De Meermin iedere dag op een vast bezoekersaantal rekenen. De lessen gaan, weer of geen weer, gewoon door en die aantallen tikken aan. “De eerste ronde afzwemmen hebben we 158 diploma’s uitgereikt. Van A tot snorkelen en plankspringen.”

Zwem4daagse

Ondanks de onzekerheden rond het organiseren van activiteiten, heeft De Meermin besloten het voorzichtig weer te gaan proberen. Zo is op zondag 8 augustus de eerste afstandsproef en vindt van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september de Zwem4daagse plaats. Op dinsdag 31 augustus is het van 19.00-20.30 uur discozwemmen voor de kids. Meer inlichtingen zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Meermin.

Tekst: Dasja Abresch

Foto’s: Thomas Weezenbeek

Beelden bij dit artikel