De Meermin is er klaar voor

STEENBERGEN – Ondanks het frisse weer met nachtelijke temperaturen die dicht bij het vriespunt liggen is de watertemperatuur van zwembad De Meermin al 21 graden. Het bad ligt er zoals gewoonlijk bij om door een ringetje te halen. Kortom De Meermin is er klaar voor. Nu nog een aangename dagtemperatuur en de bezoekers zullen er zeker weer van de partij zijn.

Of het weer zo’n topjaar gaat worden als in 2018 – 61.500 bezoekers – hangt natuurlijk af van de weersomstandigheden. Met vorig seizoen een fikse hitte golf piekte het bad met 7500 bezoekers per week. “Maar zelfs in tijden met minder weer trekt De Meermin nog altijd zo’n twaalf tot dertienhonderd zwemliefhebbers per week”, stelt badchef Leo Holierhoek. Hij is met recht trots op De Meermin, het team en de vrijwilligers die vorig jaar met maar liefst 876 mensuren het zwembad ondersteunden.

Goede belangstelling zwemlessen

“Ook dit jaar hebben we een uitstekende bezetting bij de zwemlessen. Er schreven zich 90 kandidaten in voor het A-diploma, voor de B zijn er 22 aanmeldingen en 25 voor het C-diploma. Daarnaast hebben zich 24 zwemmers aangemeld voor de bijzondere vaardigheden zoals het snorkelen, de survival en het plankspringen”.

Uitstekend verwarmd

De Meermin is dit jaar sinds 4 mei geopend. Ondanks het frisse weer is de watertemperatuur met 21 graden al niet verkeerd, maar tot nu toe waren het de diehards die kwamen. Wanneer de zon haar werk blijft doen – het bad wordt geheel met zonne-energie verwarmd – dan gaat de watertemperatuur verder omhoog en met wat warmere nachten en de afdekking die de baden hebben, blijft die aardig op peil. “Vorig jaar hadden we een gemiddelde watertemperatuur van 25,1 graad. Dat is hoog voor een buitenbad”, aldus Leo Holierhoek trots.  

Nieuwe glijbaan in 2020

Hij kijkt overigens al reikhalzend uit naar het volgende seizoen. “Op de begroting van de gemeente Steenbergen staat het geld voor een nieuwe glijbaan gereserveerd. Daar zijn wij hier heel blij mee. De huidige glijbaan is in al die jaren aan vervanging toe. Als we zaken nu voortvarend mogen oppakken, dan kunnen aan het eind van dit seizoen alle voorzieningen voor de aanleg worden getroffen en kan voor de start van het nieuwe seizoen de baan zijn geïnstalleerd. We kijken er naar uit. Die voorziening gaat dan nog meer bezoekers trekken en dat is wat je als recreatiegemeente immers wenst”.