De Meermin beste buitenbad van Noord-Brabant

STEENBERGEN – Met 361 stemmen en een gemiddeld cijfer van 9,4 is De Meermin in alle opzichten het beste buitenbad van de provincie Noord-Brabant geworden, bij de Zwembad van het Jaar-verkiezing 2014.

De eindstand van de provinciale is vandaag bekend gemaakt en met groot enthousiasme ontvangen door badmeester Leo Holierhoek en zijn medewerkers. Het gebeurde nog niet eerder dat De Meermin zowel het meeste aantal stemmen als de hoogste waardering kreeg. ,,Een mooie opsteker voor ons personeel en de vrijwilligers,’’ reageert hij, in de wetenschap dat het zwembad onderhevig is aan gemeentelijke bezuinigingen.

Het Dinteloordse zwembad Aquadintel eindigde in de rangschikking van Noord-Brabant op de tweede plaats, met 258 stemmen en een 9,27 als ‘rapportcijfer’.

Streven naar landelijke titel

Per provincie gaan het zwembad met de hoogste score en het zwembad met de meeste stemmen door naar de landelijke finale. In dit geval komt alleen De Meermin in deze eindstrijd terecht. De finaleronde loopt van 9 tot en met 27 augustus, er kan dan weer gestemd worden via de website www.zwembadvanhetjaar.nl

,,We zijn landelijk al eens op de vierde plaats geëindigd, maar zetten nu hoog in op de hoofdprijs gaan,’’ stelt Holierhoek. ,,Reken maar dat we iedereen de komende weken dus helemaal gek gaan maken om op De Meermin te stemmen.’’