‘De man van het geluid’ Ton Vlamings overleden

STEENBERGEN – De oudere generatie Steenbergenaren en gemeentegenoten herinneren zich hem vast wel. Ton Vlamings – ‘de man van het geluid – is overleden. Dat gebeurde op 5 januari in zijn slaap. Tientallen jaren runde hij samen met echtgenote Nell Geytenbeek Radio TV Vlamings in de winkel aan de Kaaistraat 22. Voorheen werkte hij vanuit het winkelpand van vader Louis Vlamings in de Vleeshouwerstraat. Louis zelf hield winkel in het ‘Napoleonhuis’ aan de Grote Kerkstraat.

Vele jarenlang verzorgde Ton Vlamings op zondagen het geluid op de voetbalvelden van vv Steenbergen. En tijdens de feestmaanden schalde zijn muziek uit de luidsprekers in de winkelstraten van Steenbergen. Ton Vlamings was niet alleen de man van het geluid, hij verkocht en repareerde ook televisies. Vele avonden was hij op pad om aan huis bij zijn clientèle de kijkkast te repareren, apparaten met aanvankelijk veel buizen, later transistoren. Na zijn pensioen verhuisde Ton Vlamings met echtgenote Nell naar de Tilleborg en kijk hij uit over zijn geliefde Kaaistraat. Zijn laatste jaren als weduwnaar verbleef Ton in Onze Stede, waar moeder Nelly ooit een van de eerste bewoners was. Bij het gereedkomen van het Hof van Nassau werd dat zijn nieuwe stek. Hier schudde hij de hand van koningin Maxima bij de opening. “Die hand heeft hij nooit meer gewassen”, zegt petekind Hester Vlamings. Zij laat weten dat de uitvaart van Ton Vlamings deze zaterdag zal plaatsvinden in de Gummaruskerk tussen 11:30 en 12:30 uur. “Iedereen is uitgenodigd om deze betrokken winkelier de laatste groet te brengen”, zo laat Hester Vlamings weten.
Ton Vlamings kwam uit een groot gezin, waarvan hij de oudste was. De bekendste gezinsleden zijn naast Gijs, Sjak, Miek en Elly: Louis (Prins Strienius d’n Eerste), Jan (wielerkampioen in Steenbergen), Harry (portrettekenaar op onder meer de Steenbergse jaarmarkt) en jongste broer Pierre, die de laatste jaren als mantelzorger Ton Vlamings ondersteunde .