De maat is vol: ”Maak een vuist tegen vandalisme in uw wijk”

STEENBERGEN – Als het aan burgemeester Ruud van den Belt ligt, komt er zo snel als mogelijk een einde aan het vandalisme waarmee Steenbergen te kampen heeft. Naar verwachting is slechts een kleine groep vandalen verantwoordelijk voor het fikse aantal incidenten waarmee vooral wijk Steenbergen Zuid te kampen heeft. Met de hulp van inwoners kan dit vandalisme worden aangepakt. 

”Maak een vuist tegen het vandalisme in uw wijk”. Dat is de oproep die middels een flyer wordt gedaan. Deze flyer wordt een dezer dagen in de wijk verspreid. Bewoners die iets verdachts zien of hebben gezien worden gevraagd dit te melden. Dat kan via 0900 844 of via het meldpunt misdaad anoniem 0800 7000. En wanneer het spoedzaken betreft kan 112 worden gebeld. De politie, gemeente en buurtpreventieteam StrieneZuid trekken gezamenlijk op. Als bewoners een handje helpen dan kan het vandalisme worden bestreden, zo is de stellige overtuiging.

En voor wie de flyer over het hoofd heeft gezien:  Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl hebben reeds aandacht aan de actie besteed. Passanten die Steenbergen binnenrijden via Franseweg worden via een matrixbord opgeroepen om in actie te komen bij verdachte zaken. Het kan dus vrijwel geen inwoner meer ontgaan dat informatie over verdachte of vreemde zaken gewenst is.

tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl