De Klup sluit seizoen af met feestelijke barbecue

WELBERG – Een gezellige barbecue als afsluiting van een seizoen lang knutselen, spelletjes doen en plezier maken: het bestuur van MJW De Klup wil er graag een jaarlijkse traditie van maken. Afgelopen zondag kwamen zo’n 70 vrijwilligers, ouders en kinderen samen op het terrein rond hun Klupgebouw op de Welberg. Op dit moment zijn er 55 kinderen lid van de Klup, maar het bestuur ziet dit aantal graag groeien. “We hebben sinds een half jaar een jong, fris bestuur en we willen graag nog meer naar buiten treden om te laten zien wat we allemaal te bieden hebben”, vertelt voorzitter Bo van Loenhout.

De vrijwilligers en kinderen van de Klup voelen zich een grote familie, zoveel is wel duidelijk tijdens de seizoenafsluiting. De jeugd leeft zich uit op het opgezette springkussen en de volwassenen laten zich de barbecue goed smaken. De sfeer is gemoedelijk en ongedwongen, en dat is ook juist de bedoeling volgens de voorzitter. “We hebben het onderling erg gezellig. Zelf zit ik al bij de Klup sinds mijn 12e jaar en ik ben nu 39. Het kost best wat tijd en energie om alles te organiseren, maar we doen het met veel plezier. Als ik al die enthousiaste gezichtjes zie op kamp, of tijdens onze marathon, dan is dat de ultieme beloning.”

Lief en leed

Dat de Klup gezelligheid kan opleveren voor jong en oud, bewijst ook de damesclub die aanwezig is op de barbecue. Ooit via via vanuit alle windstreken komen aanwaaien en inmiddels kunnen zij hun wekelijkse bijeenkomst op vrijdagochtend niet meer missen. Janny Broos begeleidt het groepje met veel plezier. “We delen lief en leed met elkaar. Het gaat er niet eens om dat we een activiteit doen. Vaak worden de handtassen bij binnenkomst op tafel neergezet en na afloop worden ze zo weer opgepakt.”

Met het dorpsplan Welberg wat op stapel staat, zal het gebied rond de ‘De Vaert’, Pius X school en de Klup een ware metamorfose ondergaan. “We krijgen in ieder geval een nieuw dak, en door de herinrichting van het gebied zullen wij in de toekomst beter zichtbaar zijn. Hartstikke mooi”, besluit Bo van Loenhout.

Foto: De vrijwilligers, kinderen en ouders van MJW De Klup op de Welberg vermaakten zich uitstekend tijdens de seizoenafsluiting.

Foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant
Door: Nicole van de Donk