‘De Kaai’ na ware metamorfose in bedrijf

STEENBERGEN – Met vereende krachten is het vroegere Hotel Aarden de afgelopen maanden omgetoverd tot Hotel-Brasserie De Kaai. Helemaal klaar is het nog niet, maar in afwachting van de 'finishing touch' is het compleet vernieuwde etablissement ondertussen al wel geopend voor lunch en diner.

Later dit jaar volg er nog een officiële, feestelijke opening, zo hebben de eigenaren Ewout van den Berg, Johan Bosters en Ronald van der Sandt aangekondigd. De drie zakenvrienden namen de zaak net voor carnaval over en gingen hiermee, geheel onbevangen, een nieuw avontuur aan.

Moderne uitstraling

Hun frisse blik, gecombineerd met de ervaring en vakkennis van horeca-deskundigen, heeft ervoor gezorgd dat De Kaai een moderne inrichting heeft gekregen en er ook aan de buitenkant weer helemaal op en top uitziet. Wit geschilderd en voorzien van een nieuwe, eigentijdse serre.

Van het oorspronkelijke café en het restaurantgedeelte zijn één grote, open ruimte gemaakt, met als blikvanger een in het hart van de zaak geplaatste bar. De brasserie telt zo’n tachtig zitplaatsen en op het terras komt nog eens eenzelfde aantal stoelen te staan.

Grootscheepse verbouwing en herinrichting

Bij de grootscheepse verbouwing zijn meteen alle hedendaagse eisen op het gebied van horeca veiligheid meegenomen en kreeg de spoelkeuken een andere plek, zodat er een optimale routing is gecreëerd voor het serveren en afruimen.

De toegang tot het hotel is verplaatst naar de zijkant (aan de Kade), de ingang tot de brasserie is gesitueerd aan de Kaaistraat. Ook de kamers op de bovenverdieping zijn opnieuw opgeknapt en vanaf medio september weer beschikbaar voor gasten.

‘Het echte werk gaat nu pas beginnen’

,,Voorlopig werken we met een tijdelijke menukaart, die sowieso dynamisch van aard is en waarbij we ook seizoensgericht werken, en zijn we zeven dagen per week geopend. Of dat zo blijft is vooral afhankelijk van de belangstelling. Tot nu toe hebben we alleen maar positieve reacties en complimenten gekregen en was er ook steeds veel bekijks tijdens de werkzaamheden. Het resultaat valt zo te horen in de smaak bij het publiek, daar zijn we uiteraard erg blij om. Maar het neerzetten van iets nieuws is één; het echte werk gaat nu echter pas beginnen. Het eten moet lekker en niet te duur zijn en de klanten verwachten uiteraard een gastvrije ontvangst.’’

‘Dank voor alle medewerking’

Wat dat betreft hebben de ondernemers alle vertrouwen in het personeel dat in hoge mate voor de dagelijkse gang van zaken gaat zorgdragen. ,,Zelf zullen we zeer veelvuldig  aanwezig zijn, maar daarnaast hebben we alle drie ook andere zakelijke activiteiten,’’ aldus Van den Berg, die graag van de gelegenheid gebruik maakt om iedereen hartelijk te bedanken die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van De Kaai. Waarbij hij zeker de constructieve medewerking van de gemeente Steenbergen niet onvermeld wil laten. ,,Gebleken is dat velen het belang van een horecagelegenheid op deze locatie onderstrepen.’’