De Heensche brengt golf dichterbij

DE HEEN – Golfvereniging De Heensche bestaat 10 jaar. Dit jubileum werd uitgebreid gevierd. Het doel zoveel mogelijk mensen de kans te geven om te golfen is geslaagd. De vereniging telt maar liefst 270 leden.

Het sociale element staat bovenaan

Met de oprichting van golfvereniging De Heensche  is de golfsport een stuk bereikbaarder geworden. Niet alleen binnen de regio. Maar vooral ook sportief. “Bij De Heensche kan iedereen golfen. Van beginner tot gevorderde, je kunt hier al snel de baan op. Je ziet mensen na enkele lessen al een balletje slaan. Dat is prachtig om te zien” vertelt Wim de Kievit, voorzitter van De Heensche. De golfvereniging huist bij Akkermans Leisure & Golf.  Voor beide partijen een uitkomst. De eigenaar heeft een gegarandeerd aantal golfers en de vereniging kan zich volledig richten op de sport.  “We willen de golfsport laagdrempelig houden. We zijn geen elitaire club, het sociale karakter en ongedwongen sfeer zijn erg belangrijk” legt Wim uit. “Om de leden betrokken te houden hebben we een commissie ‘lief en leed’. Als er iemand ziek is of iets bijzonders te vieren heeft gaan we er heen. Dit wordt erg gewaardeerd. Maar ook nieuwe leden krijgen extra aandacht. Niet alleen op de baan, ook na afloop worden ze actief bij de groep betrokken.”

Een ludieke wedstrijd en daarna samen aan het diner

Bij een feest hoort koffie met gebak. Zo ook bij De Heensche. Vóór aanvang van de wedstrijd zaten leden aan de koffie, mét gebak. Sommigen gekleed in de rode clubpolo, anderen in warmere kleding. Het weer werkte niet echt mee. Aan een van de tafels zaten Alie Lankhorst en José van Bergen. Beide dames genieten van het golfspel. “Ik golf hier al een aantal jaren” zegt Alie. “Het is een korte baan, maar zeer uitdagend. Voor mij zijn de korte afstanden een uitkomst. Op een lange baan ben je uren onderweg. Nu spel ik 1,5 tot 2 uur. Heerlijk!” José is nog niet zo lang lid van de club. “Ik ben dankzij mijn man die hier de baan onderhoudt in aanraking gekomen met de sport. Nu sta ik elke donderdagmorgen op de baan” Legt ze uit. Na de koffie ging de wedstrijd van start, in de regen, maar een golfer speelt altijd! In groepjes van 4 gingen de golfers van start. Het was een ludieke wedstrijd. Serieuze holes werden afgewisseld met opdrachten. Alles golf gerelateerd. Het begon al bij de afslag, daar kwam geen golfclub aan te pas. De voeten deden het werk. Ook de bal zo dicht mogelijk tegen een witte streep leggen, of wie het verst kan slaan. Betsy de Kock was mede verantwoordelijk voor de hilarische taferelen op de baan. Na afloop van de wedstrijd toog het gezelschap richting de bar. Met een heerlijk diner en een avond vol muziek werd het 10-jarig jubileum uitbundig gevierd.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel