De Heen sportief strijdtoneel voor Beauty’s

DE HEEN – Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Maar wie het al is, komt er ook niet zo gemakkelijk vanaf. Dat ondervonden achttien mooie jongedames vanmiddag bij Akkermans Leisure Golf in De Heen. Daar werkten zij zich in het zweet tijdens een ludieke bootcamp die onderdeel uitmaakt van de weg naar de verkiezing van Miss Beauty of the Netherlands.

De dames in de leeftijd van 16-25 jaar zijn alle winnaressen van de provinciale voorverkiezing van de Miss Beauty of the Netherlands. Dialecten uit alle windstreken van Nederland waren vanmiddag dan ook te horen in het Heense. Zo reageerde een van de Missen na een valpartij bij het hilarische bubbeltjesvoetbal in onmiskenbaar Achterhoeks accent: “Zo, lag ik daar toch mooi met m’n neus in de bloemkol’n.” Dat de vermeende bloemkolen in feite suikerbieten waren, doet aan het verhaal niets af.

Stichting Haarwens

De dames gingen op verschillende sportieve en vooral ludieke onderdelen de strijd met elkaar aan. Daarbij ging het er aan het eind van de dag niet alleen om wie de meest sportieve van de deelnemers was, maar vooral wie zich het sportiefst opstelde. “Want een heel belangrijke karaktereigenschap van een Miss is, dat zij sociaal moet zijn,” aldus Milou Verhoeks President van de verkiezing. En zij kan het weten, want ook zij deed in het verleden mee aan Missverkiezingen. “Dat vond ik zo leuk en heb daar zoveel van geleerd dat ik besloten heb deze te organiseren.”

De verkiezing gaat om meer gaat dan uiterlijk vertoon; dat blijkt wel uit het feit dat alle kandidaten zich in moeten zetten voor het goede doel. Dit jaar is dat de stichting Haarwens.

Op 10 september, na nog diverse voorrondes, workshops, trainingen en jurybeoordelingen vindt de finale van de Miss Beauty of the Netherlands plaats.