De grill kan weer aan bij Maxima op de Steenbergse Markt

STEENBERGEN – Moest ondernemer Jaswant Singh half november zijn begin die maand geopende grillrestaurant Maxima op de Markt sluiten, vanaf vandaag kunnen de biefstukken en entrecotes weer op de grill. Want Singh beschikt inmiddels – dank zij de vlotte medewerking van gemeente Steenbergen – over de vereiste vergunningen.

Half november kreeg Singh te horen dat hij eerst moest zorgen dat de vergunningen rond zouden zijn, voordat hij nieuwe gasten mocht ontvangen in zijn restaurant. Het bleek namelijk dat de 52-jarige restauranthouder wat te voortvarend aan de slag was gegaan. Hij had dan al wel wat gegevens ingeleverd voor zijn vergunningaanvraag, maar de aanvraag was niet compleet en Singh ontving een gemeentelijke brief, waarin dat werd aangegeven. Volgens woordvoerder John Nijssen van gemeente Steenbergen had de ondernemer ruim de tijd gekregen om de ontbrekende gegevens aan te leveren. Toen dat niet gebeurde werd hij gesommeerd om zijn restaurant te sluiten.

Singh verweerde zich vervolgens door aan te geven dat hij naar zijn weten alles had ingeleverd en dat hij alvast begonnen was, omdat hij dacht op de vergunning van de vorige eigenaar – De Huyskamer – wel kon doorstarten.

Snelle actie gemeente

Hij sprak vervolgens de hoop uit dat hij zijn vergunning snel zou krijgen, omdat hij de inkomsten keihard nodig heeft om zijn kosten te dekken. En zo geschiedde: “Ik ben heel blij en dankbaar door de snelle actie van gemeente Steenbergen. Vanaf vandaag is mijn restaurant weer open. Hopelijk komen de vele bezoekers die ik kreeg na het bericht van mijn opening op KijkopSteenbergen.nl allemaal weer terug”, aldus de gelukkige restaurant eigenaar, die na 15 jaar in een Argentijns restaurant te hebben gewerkt het geld bij elkaar spaarde om voor zichzelf te beginnen.