De Gilles pakt flink uit met carnavalswinkel ’t Meerminneke

STEENBERGEN – Ton en Jacqueline Gillesse van Primera De Gilles hebben tijdelijk een tweede winkel in de Kaaistraat. Een paar deuren verderop, op nummer 57, is dezer weken ’t Meerminneke gevestigd. De winkel heeft alles in huis om je de komende tijd in het carnavalsgedruis te storten.

Met ’t Meerminneke erbij barste de Primera vorig jaar zowat uit z’n voegen. ,,Wegens succes moesten we dus op zoek naar extra ruimte,’’ vertellen Ton en Jacqueline, die het leutfeest zelf met de paplepel kregen ingegoten en een bijzonder warm hart toedragen. Ze staan dan ook te popelen om carnaval te gaan vieren en beleven in aanloop daar naartoe ook veel plezier aan ’t Meerminneke.

Kinderkleding

,,We hebben het assortiment flink uitgebreid,’’ zo laten de ondernemers zien in hun ‘pop up store’. De rekken hangen vol met carnavalskleding, in uiteenlopende stijlen, voor feestgangers van alle leeftijden. ,,Veel meer kinderkleding ook,’’ zegt Jacqueline. Ton is persoonlijk helemaal weg van de met eurobiljetten bedrukte colberts. Opvallend zijn verder onder meer de tijgerbontjasjes.

‘Ebbedingeskes

Wie een boerenkiel zoekt, is bij ’t Meerminneke eveneens aan het juiste adres. Zowel met als zonder bedrukking, met de carnavaleske skyline van Strienestad of het logo van de ‘peeje en de spruite’. Ook het Steenbergse leutinsigne van dit jaar en de cd met het nieuwe carnavalsliedje (na de presentatie op het Snorrebal dit weekend) zijn bij ’t Meerminneke te koop, evenals diverse Strienestadse ‘ebbedingeskes en carnavalsspeldjes.

Alles te bestellen

Daarnaast zijn er nog verkleedspullen zoals pruiken en hoedjes, en volop accessoires zoals mutsen, sokken en sjaals in de lokale kleuren groen, geel en rood. Grote en kleine dweilen niet te vergeten, toeters, serpentines en schminkspullen; ’t Meerminneke heeft het allemaal. ,,Vanuit een catalogus kunnen we bovendien alles bestellen wat je maar zoekt,’’ aldus Jacqueline.

Openingstijden

Vandaag (vrijdag 8 februari) en morgen is ’t Meerminneke van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Vanaf volgende week tot en met carnaval komen de woensdag en de donderdag erbij. De openingstijden zijn dan hetzelfde, alleen op vrijdagavond is de winkel tot 19.00 open. Op carnavalsmaandag (4 maart) en carnavalsdinsdag is ’t Meerminneke ook nog geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Foto: Ton Gillesse nodigt iedereen van harte uit bij ’t Meerminneke.
Foto John Nijsen©Steenbergse Courant
Door: John Nijssen