De Fles schenkt voor het laatst de glazen vol

STEENBERGEN – De bodem van ‘De Fles’ is in zicht. Nog een paar weken en dan draaien Bart Nagelkerken en Patty Looijen het bordje achter de voordeur van het café aan de Molenweg in Steenbergen voorgoed op ‘gesloten’ en komt er waarschijnlijk ook definitief een einde aan ‘De Fles’ als horecagelegenheid. Op zaterdagavond 16 juli is er een afscheidsfeest, met muziek van Dozz Banditozz.

,,Voor iedereen die ons de afgelopen jaren het vertrouwen heeft gegeven. Daar zijn we dankbaar voor,” vertellen Patty en Bart, die hun vertrek vorig jaar al aankondigden, maar het tegelijkertijd wel jammer vinden dat ‘De Fles’ verdwijnt.

,,De vorige uitbaters waren opgelucht bij de gedachte dat het overgedragen werd, maar de tijden zijn veranderd. Je krijgt het in deze tijd gewoon niet meer voor elkaar om te leven van een bruin café. Bovendien maakt de wet- en regelgeving het de hedendaagse uitbater niet gemakkelijk. Met name het rookverbod is de doodsteek voor kleine, bruine cafés zoals het onze.”

,,De bank ziet mensen met horeca- plannen ook liever gaan dan komen,” vervolgen de uitbaters. ,,Er was een serieuze belangstellende die echt mooie plannen had. Nadat de bank hem een tijd aan het lijntje had gehouden, kreeg hij toch nul op het rekest. Weg plannen. Zonde hoor.” Brouwer Heineken ziet er eveneens geen brood meer in en zegde de huur van het pand op. ,,Daardoor kunnen wij iets eerder stoppen dan gepland.”