De beste eierkoekenbakker van de regio gaat met pensioen

WELBERG – Zelfs tijdens dit interview kan Jac de Jong niet stil blijven staan en veegt hij ondertussen zijn werkblad schoon. Binnenkort zal de 66-jarige bakker zijn 35ste dienstjaar bij Bakkerij van Broekhoven volmaken en mag hij van zijn pensioen gaan genieten in zijn woonplaats Nieuw-Vossemeer. Dat wordt een groot gemis voor de bakkersfamilie op de Welberg, want Jac kan zo ongeveer bakken met z’n ogen dicht.

Volgens zijn collega’s smaken de eierkoeken anders als Jac met vakantie is, terwijl toch dezelfde receptuur wordt gebruikt. Ook voor zijn andere baksels rijden klanten graag een blokje om naar de John F. Kennedystraat. Het geheim van de smid zullen we maar zeggen, want de hoofdpersoon zelf lacht er wat geheimzinnig bij. Inmiddels kijkt zijn vervanger, met 25 jaar een groentje, de kunst van hem af, maar het zal nog wel even duren voordat de hand van de meester is geëvenaard.

Foto: Jac de Jong (midden) heeft 35 jaar bij Bakkerij van Broekhoven gewerkt. De broers Harry (l) en Bart zullen hem gaan missen.

In de editie van Steenbergse Courant van vrijdag 22 januari staat hierover een uitgebreid artikel met meer informatie

Beelden bij dit artikel