De Begienurs zijn wel afgebrand maar niet opgebrand

KRUISLAND – De Kruislandse bouwclub De Begienurs is volop bezig om de draad weer op te pakken na de grote brand waarbij kort voor carnaval zowel de loods als de wagen van de vereniging verloren ging.

De tekeningen voor een nieuw bouwkot aan de Molenweg liggen klaar, de aannemer is geregeld, het wachten is op groen licht van de welstandscommissie van de gemeente Steenbergen en de bouwvergunning.

Zaal Koch heeft zijn oude bar beschikbaar gesteld en uit alle windstreken worden materialen ‘aangesleept’ voor de heroprichting van de loods en de bouw van een nieuwe wagen, waarvan het ontwerp ook al zo goed als klaar is. ‘We zijn wel afgebrand, maar niet opgebrand,’’ laat Marco van den Bergh namens de bouwclub weten.

Om de clubkas te spekken houden De Begienurs vanavond, vrijdag 5 april, een zogenoemde Bar Battle bij De Commerce. ‘FC De Kampioenen’ luidt het onderhavige thema, wat betekent dat Vlaamse friet, bieren en artiesten de boventoon voeren. Dj Ton Peeters van Metro Drive In verzorgt de muziek. Aanvang 20.30 uur, toegang gratis.