De beertjes van Ineke Baesjou voor het Sofia Kinderziekenhuis

STEENBERGEN – Ze startte met het haken van speelgoedbeestjes tijdens een revalidatieperiode na een operatie. Die waren bestemd voor haar kleindochter. De berenjacht die tijdens de lockdown werd gehouden stimuleerde haar om beertjes te haken. Die kwamen overal achter de ramen te hangen en hun huis werd een ware trekpleister, want er vielen heel wat beertjes te tellen. Daarna rijpte het idee om de gehaakte beertjes te verkopen voor het goede doel: het Sofia kinderziekenhuis en het Ronald McDonald huis.

Verkoopplekken gezocht

Aanvankelijk stonden de beertjes te koop bij Kaashuis Marcel in de Blauwstraat. Nadat de clientèle daar verzadigd was met alle beren besloot Ineke Baesjou de beren mee te nemen in de caravan en voor het raam ervan te etaleren. Op de camping zijn het veelal de oma’s die een beertje kopen voor hun kleinkind. Terug in Steenbergen werden zwembad De Meermin, Tweewielercentrum Steenbergen en Schoonheidssalon Jasmijn verkooppunten. Ineke Baesjou zoekt nu nog meer winkels, cafetaria’s en restaurants die de haakwerkjes op een goed in het zicht lopende plek kunnen etaleren. Want hoe meer beren een nieuwe eigenaar vinden, des te hoger is de opbrengst voor het goede doel. De complete opbrengst gaat naar Sofia en Ronald MacDonald.

Restjes wol gevraagd

Om zoveel mogelijk beertjes te kunnen haken voor het goede doel vraagt Ineke Baesjou of er inwoners in de gemeente Steenbergen zijn die restjes wol (naald 3,5 en 4,5) willen doneren. Een berichtje naar ibaesjou@home.nl en de restjes worden opgehaald. Ook voor wie presentatieplekjes beschikbaar heeft voor de verkoop geldt dit mailadres voor aanmelding.

“Ondertussen haak ik door, want niets is zo leuk als op een herfst- of winteravond aan de slag te zijn voor het goede doel”, zo laat Ineke Baesjou weten.

[ door Peter Vermeulen ]

Beelden bij dit artikel