De 50% is bereikt: er komt glasvezelnetwerk in het buitengebied

STEENBERGEN – “We zijn er heel blij mee. Een levenswerk is bij wijze van spreken afgerond”, zegt secretaris Albert Engelen van het ‘Kernteam Glasvezel Brabantse Wal’. Het is het kernteam gelukt: de vijftig procent benodigde aanmeldingen is gehaald. Deze nacht – dinsdagnacht 29 mei – stond te teller zelfs al op 51 procent. “Alle lof voor onze ambassadeurs en alle overige bewoners die zich hard hebben gemaakt om bewoners van het buitengebied te motiveren om zich aan te melden. We zijn het eerste gebied in Nederland, waar het benodigde aantal aanmeldingen gehaald is voor de dead line”.

Albert Engelen is enthousiast. “Dit is echt belangrijk, zeker ook voor de toekomst. Dat is de boodschap die we aan alle benaderde bewoners in het buitengebied hebben afgegeven. Snelwerkend internet is nu al noodzakelijk, maar wordt in de toekomst alleen nog maar belangrijker”. Hij vertelt dat er naast de 80 ambassadeurs zich ook andere bewoners hebben ingezet om het glasvezelnetwerk te promoten. “Zelf bewoners die niet in het buitengebied wonen. Want ook zij zien het belang”.

Nog meer promotie

De ambassadeurs stoppen overigens niet met hun promotie. “We rijden deze week nog met een promotiecaravan door het buitengebied. En we houden nog wat inloopavonden. De praktijk leert dat er nog veel meer aanmeldingen komen als de 50% eenmaal is gehaald. Hoe dan ook, de aanleg van het netwerk staat nu vast”.

Aanleg hopelijk derde kwartaal 2019 afgerond

Dat betekent overigens niet dat het netwerk er volgende maand al ligt. “Aanstaande maandag horen wij als ambassadeurs hoe de planning is. Ik denk dat bewoners van het buitengebied na de zomer worden bezocht door de aannemer. Die bekijkt dan hoe de glasvezelkabel het beste kan worden gelegd. Als het een beetje meezit wordt dit najaar met de aanleg gestart. Maar het zal nog zeker tot het derde kwartaal volgend jaar duren voor het hele netwerk er ligt”, zo verwacht Engelen.

Prachtige prestatie

Hij is er trots op dat het resultaat is behaald. “Het buitengebied van Steenbergen ligt met aanmeldingen wel op kop. De aandacht in Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl heeft daar zeker ook aan bijgedragen. De inwoners zijn verder door onze ambassadeurs goed voorgelicht over het belang en de mogelijkheden. Dus nogmaals een prachtige prestatie”.