Datum doorkomst Vuelta door gemeente nu bekend

STEENBERGEN – De doorkomstdatum van de Vuelta voor de gemeente Steenbergen is bekend gemaakt. De definitieve datum is nu zondag 16 augustus 2020. Rond die dag wil de gemeente Steenbergen een groot aantal activiteiten organiseren. Hoewel het peloton renners naar verwachting in een zucht voorbij schiet, is het de bedoeling dat in onze gemeente een leuk feestje wordt gevierd.

La Vuelta gaat in 2020 op vrijdag 14 augustus in Utrecht van start. De tweede en derde etappe van deze wielerronde zijn op 15 en 16 augustus waarop de deelnemende renners door de provincies Utrecht en Noord-Brabant fietst. In drie dagen tijd worden 34 Nederlandse gemeenten doorkruist. Waaronder dus ook de gemeente Steenbergen op zondag 16 augustus. Dan rijden de renners 17 kilometer lang binnen de gemeentegrenzen.

Project Vuelta

Vrijdag 24 mei jl. organiseerde de gemeente aan de vooravond van de Koos Moerenhoutclassic een Vuelta wielercafé. Daarin spraken de wieler coryfeeën Jan Jansen en Koos Moerenhout over hun ervaringen in de wielersport. Ook konden inwoners en vertegenwoordigers van de lokale verenigingen aangeven of ze aan het wielerfeest willen deelnemen. Bart van Est – oud-wereldkampioen 100 kilometer – zal het project mede gaan trekken. Belangstellenden kunnen contact met hem opnemen via vuelta2020@gemeente-steenbergen.nl.

Foto: Jan Jansen en Koos Moerenhout maakten eind mei belangstellenden enthousiast tijdens het Vuelta wielercafé dat op de Steenbergse Markt werd gehouden.
foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl