Datacenter Nedzone nu onder de paraplu van Dataplace

STEENBERGEN – Met ingang van 8 november jl. heeft de landelijk opererende datacenter exploitant Dataplace het Steenbergse datacenter Nedzone overgenomen. Met deze vierde overname op rij versterkt Dataplace haar positie in de nationale datacentermarkt. Voor Nedzone betekent de overname een goede toekomstgarantie en een versterking van de positie in een markt waarin duidelijke schaalvergroting plaatsvindt.

Nedzone is gevestigd op industrieterrein Reinierpolder II en speelt een belangrijke regionale rol als het gaat om datacenterdienstverlening in Brabant en het zuidelijk gebied van Nederland.
Directeur Arco van Bezooijen van Nedzone geeft aan blij te zijn met de overname door Dataplace: “Ons datacenter kan nu profiteren van de sterke positie die Dataplace in de markt bekleedt. Voor onze klanten verandert er niets, al onze medewerkers blijven betrokken bij het datacenter dus onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid, gecombineerd met onze kennis en ervaring blijft als vanouds”.

‘Uitstekende reputatie’

Gerben van der Veen, managing director bij Dataplace is eveneens verheugd: “Nedzone heeft een uitstekende reputatie en is zeer klantgericht. Daarbij ligt het bedrijf ook geografisch gezien op een interessante positie. Wij zijn enorm verheugd met deze toevoeging aan ons groeiend aantal datacenters in Nederland en we kijken uit naar de samenwerking met het Nedzone-team. Nedzone zal voornamelijk het westen van Noord-Brabant gaan versterken met een verlening naar de zuiderburen in de regio Antwerpen. Door het leveren van een hoge kwalitatieve dienstverlening is het bedrijf een ideale aanvulling op de huidige datacenterportfolio van Dataplace”.

Grote reeks relevante certificeringen

Dataplace bestaat sinds 2010 en maakt sinds 2016 onderdeel uit van de Eurofiber Group. Vanuit vier moderne carrier neutrale Tier III datacenters in de regio’s Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Brabant worden hoogwaardige (twin) datacenterdiensten geleverd. Ook in Hoofddorp wordt momenteel een Tier III datacenter gebouwd. Dataplace Amsterdam zal naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar de deuren openen. Dataplace beschikt over een grote reeks certificeringen en onderscheid zich door kennis en ervaring en in persoonlijke aandacht voor de klanten. Dat zijn tal van IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen, zorginstellingen en beursgenoteerde bedrijven. Zij waarderen de dienstverlening van Dataplace met een 8,5.

Uitstekend bereikbaar

Nedzone biedt sinds 2006 professionele datacenterdiensten. Dankzij een no-nonsense mentaliteit, nauwe betrokkenheid en persoonlijke benadering en met een gedegen kennisniveau weet een grote groep bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen het datacenter te vinden. Nedzone is direct gelegen langs de snelweg A4 uitstekend bereikbaar voor klanten uit Zeeland, Zuid-Holland, Brabant en België. Klanten van Nedzone waarderen de dienstverlening met een 9,4.

Foto: Arco van Bezooijen (Datacenter Nedzone) en Gerben van der Veen (Dataplace). Het Steenbergse bedrijf Nedzone valt nu onder de paraplu van Dataplace, dat op vier plaatsen in Nederland een datacenter heeft, terwijl een vijfde center wordt gebouwd in Hoofddorp.