Dansmarathon in zorgcentra tanteLouise

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER/DINTELOORD – Onder de noemer ‘heel tanteLouise danst!’ wordt er zaterdag 19 maart in alle woonzorgcentra van stichting tanteLouise – waaronder Onze Stede in Steenbergen, De Nieuwe Haven in Dinteloord en De Vossemeren en De Lindenburgh in Nieuw-Vossemeer – een grote dansmarathon gehouden. Zowel bewoners als medewerkers, vrijwilligers, familieleden/mantelzorgers, schoolkinderen en buurtgenoten zijn uitgenodigd om mee te doen aan dit evenement.

Het idee van de happening, die plaatsvindt op de Dag van de Zorg, komt voort uit het speerpunt van de zorgorganisatie om het (samen) bewegen zoveel mogelijk te stimuleren.

Om 11.00 uur wordt op alle vijftien locaties van tanteLouise in onze regio de twist ingezet. Na de gezamenlijke openingsdans wordt de marathon nog een klein half uur vervolgd met een muzikaal programma, waarbij de voetjes uiteraard ook van de vloer mogen.

‘Tantes Dansmarathon-lied’

Om 11.30 uur is er een gezamenlijke afsluiting, met het dansen op en zingen van een speciaal voor deze gelegenheid geschreven ‘Tantes Dansmarathon-lied’. Een notaris houdt in de gaten hoeveel mensen er tegelijkertijd aan het dansen zijn, want de bedoeling is tevens dat er een record wordt gevestigd.

De deuren van de woonzorgcentra staan open voor iedereen die deel wil nemen aan dit feest voor jong en oud en/of om de dansers aan te moedigen. Na afloop kan men onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagenieten.