Dansers Brouwers Gast presteren goed op NK

STEENBERGEN – Patrick Lagas van dansschool Bouwers Gast kijkt met plezier terug op het Nederlands Kampioenschap dansen in de G klasse, dat op 13 en 14 april in Veenendaal werd gehouden. Hierin streden dansers met een geestelijke of lichamelijke beperking om de hoogste eer. De Steenbergse dansparen presteerden uitstekend.

“Ik ben super trots op hen”, zo stelt dansleraar Lagas. “Michel Beens en Mariska Boeikens behaalden dan wel geen finale, maar wel de halve Ballroom en Cha Cha. Bovendien hebben ze super goed gedanst. Tom Verbiest en Fleur Leentfaar behaalden een 4e plaats duo 1 Ballroom en de halve finale Cha Cha. Dat is geweldig als je beseft dat ze voor het eerst samen dansten. Fleur en Rafael Grzelichowski wisten samen een mooie vierde plaats te halen in de combi 1 Ballroom en de halve finale Cha Cha. En dat terwijl Rafael voor het eerst aan een wedstrijd deelnam en ze daarin samen voor de eerste maal dansten. Ook super! En last but not least: Tom Verbiest en Kirsty Polderman. Zij waren nog beter dan vorig jaar toen ze vijfde werden in de ballroom en de halve finale haalden bij de Cha Cha combi 1. Nu, een jaar later kwamen ze twee maal in de finale en behaalden ze twee maal het podium met brons. Dat is echt geweldig. Het zijn allemaal kanjers”, aldus een enthousiaste Patrick Lagas.

Gezellig en een positieve prikkeling

De G-dansers krijgen op maandagavond tussen 19:15 en 20:30 uur les. “Daarbij is ons belangrijkste doel om een leuke en gezellige dansles te hebben voor mensen met een beperking. Dansles is heel plezierig en geeft een positieve prikkeling, goed voor het ontwikkelen van de hersenen. Het houdt zowel ouderen als jongeren scherp en is eveneens bewezen goed voor lijf en leden”, aldus Lagas. Hij nodigt belangstellenden uit om eens een kijkje te komen nemen en gewoon een lesje te komen meedoen. Wie informatie heeft kan Patrick Lagas bellen: telefoon (0167) 857 798 of 06 36 180 981. Mailen kan ook: info@dansschoolbrouwersgast.nl. Informatie over de dansschool is te vinden op de website: dansschoolbrouwersgast.nl.