Dankzij spontane actie volop cadeaus voor kinderen SDW

WELBERG – ,,Ik ben er gewoon stil van en weet niet hoe ik iedereen moet bedanken.’’ Zo reageert unitleider Liesbeth van Elzakker van de woonlocatie voor jongeren in de vroegere pastorie aan de Kapelaan Kockstraat op de Welberg, waar dankzij een spontane ‘Whats App-actie’ drie kofferbakken vol speelgoed voor de jonge bewoners werden bezorgd. ,,Nu kunnen ook zij genieten van een mooi Sinterklaasfeest, dat wegens de thuisomstandigheden normaal gesproken niet voor allemaal is weggelegd.’’

,,Toen ik dat hoorde, bedacht ik dat deze kinderen blij gemaakt zouden kunnen worden met het oude, maar nog goede speelgoed van mijn kleinkinderen, bij wie Sinterklaas elk jaar een overdosis aan cadeaus aflevert,'' aldus medewerkster Elly Wilders.

Zij stuurde vervolgens een WhatsApp-berichtje naar haar dochter, die op haar beurt meteen de zolder 'leeghaalde' en dezelfde dag nog een lading speelgoed naar de Welbergse woonlocatie bracht. Voorts stuurde zij alle contactpersonen in haar mobiele telefoon een oproepje, met de vraag of zij ook nog speelgoed over hadden en beschikbaar wilde stellen voor dit goede doel.

Onder haar vrienden en bekenden bevinden zich ook een aantal kermisexploitanten, die spontaan hun medewerking toezegden. Een paar dagen later stond er zodoende wederom een auto vol nieuwe, kleine cadeautjes voor de deur, met knuffels, sleutelhangers, autootjes, lichtstaven en nog veel meer.

Liesbeth van Elzakker: ,,Voor de kinderen is dit allemaal nog een grote verrassing en we hebben zoveel gekregen dat we ook de jongeren van andere locaties binnen onze organisatie nog blij kunnen gaan maken. Ik vind het zo’n mooi gebaar dat mensen, ondanks de crisis, zo erg meeleeft met de minderbedeelden onder ons.’’