Dane Bike Shop blaast Vosmeers winkelbestand nieuw leven in

NIEUW-VOSSEMEER – Je bent jong en je wilt wat! luidde vroeger de slogan van Veronica en zo dacht Arno Dane er ook over Hij heeft onlangs zijn eigen fietsenwinkel – Dane Bike Shop – geopend in een pand dat al 20 jaar leeg stond in de Nieuw-Vossemeerse Voorstraat.

Maanden van klussen gingen vooraf aan de opening van de zaak. De achterpui en vele stukken muur zijn vervangen. Nieuwe kozijnen geplaatst en alles strak in de verf gezet. Dit allemaal met grote inzet van Herman Buijs, eigenaar van het pand. Dat wil de nieuwe ondernemer toch even gezegd hebben.

'Meer vertrouwen in de kracht van eigen leefgemeenschap'

Een hele uitdaging om een detailhandelsbedrijf in een klein dorp te beginnen, maar Arno Dane is een positief en enthousiast ondernemer, die graag een bijdrage wil leveren aan de leefbaarheid van Nieuw-Vossemeer, waar de geboren Dinteloorder nu woont. En hij ziet kansen voor nog meer ondernemers in het dorp.  Dane: ,,De A4 gaat straks open, daarom zouden er meer mensen op moeten staan om het winkelbestand in Nieuw-Vossemeer nieuw leven in te blazen. Hierdoor krijgen de mensen meer vertrouwen in de kracht van hun eigen leefgemeenschap en gaan ze ook weer kopen in de winkels op het dorp.” 

Klanten ophalen

Daarnaast mikt hij ook op klandizie uit de regio en zelfs België, want volgens hem maakt het niet uit waar je zit, maar wat je als ondernemer te bieden hebt. ,,Wanneer je een product levert dat goed én betaalbaar is, gaat je naam al snel rond. Helemaal als onderhoud, reparatie en vooral de service goed aangeschreven staan.”

Arno Dane is dan ook vast van plan om zich hierin te onderscheiden. Zijn motto is niet voor niets: ‘Je maakt het of kraakt het met de service die je levert’. Zo wil hij klanten gaan ophalen, voor wie het moeilijk is om zelf naar de winkel te komen. Zij kunnen al terecht op zijn website (www.danebikeshop.nl) en laten weten welke fietsen ze in het echt willen komen bekijken.

Elektrische fietsen

Ook gaat hij zich specialiseren in reparatie en onderhoud van elektrische fietsen. Nieuwe en gebruikte exemplaren staan bij hem in de winkel, maar hij heeft ook een groot aanbod in bijvoorbeeld de Cruiser-fiets en de Chopper. Deze past hij aan op de wensen van de klant.  ,,In principe kan ik elke fiets leveren, van welk merk dan ook.”