Dana Winner brengt Steenbergen in kerstsfeer

STEENBERGEN – Het is inmiddels een traditie geworden, het kerstconcert van Dana Winner in de Gummaruskerk. Dit jaar trad de Belgische zangeres voor de zevende keer op, vlak voor Kerstmis. Maar wat het optreden extra bijzonder maakte was het gastoptreden van het Oud Bruin & Jong Belegen.

Deze avond brengt je vanzelf in Kerstsfeer

Al ruim voor kwart over zeven stonden er mensen te wachten voor de deuren van de Gummaruskerk. Toen de deuren opengingen was het snel op zoek naar een goede plaats, graag zo ver mogelijk vooraan. Daarna pas een kopje koffie halen, met daarbij een lekker stukje banketstaaf, aangeboden door de organisatie. Toen tegen de klok van acht uur de lichten dimden ging het publiek er eens goed voor zitten. Eindelijk, een avondje genieten was begonnen. Bram Hommel, voorzitter van de PKC ( de parochie kern commissie ) was bijzonder trots dat het dit jaar, voor de zevende keer maar liefst, weer gelukt was Dana Winner te strikken voor een optreden. Haar optreden werd opgeluisterd door een gastoptreden van het Steenbergse koor ‘Oud Bruin & Jong Belegen’. Zij vieren dit jaar hun 15-jarig bestaan en het was natuurlijk erg bijzonder samen met een internationaal  bekend artiest enkele nummer ten gehore te mogen brengen. De kerk zag er prachtig uit. Verlichtte kerstbomen, kerststukken en een geweldige lichtshow brachten iedereen meteen in de juiste stemming.

Oud Bruin & Jong Belegen, 15 jaar en nog lang niet uitgezongen

Speciaal voor hun 15-jarig bestaan had het amusementskoor Oud Bruin & Jong Belegen een aantal nummers ingestudeerd. Zij hadden de eer het Kerstconcert te mogen beginnen. Met het nummer ‘When tomorrow never comes’ zette het koor, onder leiding van dirigent Steph Oerlemans, meteen de toon. Het publiek genoot zichtbaar, her en der werd meegedeind of stilletjes meegezongen. Dana Winner kwam vervolgens op. Haar vertolking van ‘Stille Nacht’ was heel bijzonder. Haar volume en heldere stem vulden de kerk compleet. Samen met het koor zette ze ‘Duizenden mooie dromen’ in.  Dit was erg indrukwekkend, uit dit optreden bleek maar dat het koor heel veel kwaliteit heeft.

Het was een verrassing, georganiseerd door hun dochters

Na een volgend nummer nam Dana Winner het woord. In het publiek zat een echtpaar, redelijk vooraan. “Frits en Joke? Zijn jullie dat?” vroeg Dana aan het paar. Verbaasd en overdonderd knikten zij ja. “Ik hoorde dat jullie 50 jaar getrouwd zijn, vandaag. Dat verdient een applaus.” Spoorde ze het publiek aan. Uiteraard kregen ze dit van alle aanwezigen, en daarnaast ontvingen Frits en Joke een mooie bos bloemen, uit handen van Bram Hommel. Frits en Joke, woonachtig in Maarsen, zitten er een beetje beduusd bij. “Onze dochters hebben dit allemaal voor onze gouden bruiloft geregeld. We wisten helemaal van niets.” Straalt Joke. Achter hen zitten hun twee dochters met een glimlach van oor tot oor. “We zijn al jaren fan van Dana Winner, we hebben denk ik al haar Cd’s. Nu hebben onze dochters geregeld dat Joke en ik vooraan bij haar optreden mogen zitten! Het is de eerste keer dat we haar live zien, het is normaal gesproken niet te doen voor ons, met Joke in haar rolstoel.” vertelt Frits. “We wisten pas kort tevoren dat we op onze trouwdag naar dit concert zouden gaan, het is geweldig! En dan ook nog toegesproken door Dana Winner én zulke mooie bloemen gekregen, wat kan een mens nog meer wensen.” De beide dochters van Frits & Joke genieten zichtbaar.

Dana Winner weet met haar optreden het publiek te raken

Het hele concert ademde kerstsfeer uit. Kerstliedjes werden afgewisseld met nummers uit het grote repertoire van Dana Winner. De geweldige lichtshow en hoge kwaliteit van het geluid maakten het plaatje compleet. Tijdens een aantal nummers nodigde Dana Winner het publiek uit mee te zingen en te klappen. In het begin deden de bezoekers ietwat aarzelend mee, maar na enkele liedjes kwam de stemming er goed in en klapte en zong men volop mee. Aan het einde van de avond, het concert duurde ruim 2 uur, ging iedereen met een tevreden gevoel weer richting huis. Het kerstgevoel in hun hart meedragend.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl