Dagprogramma van de Grote Prijs Steenbergen op zondag 31 oktober

Zoals eerder gemeld organiseert Stichting Wielercriterium Steenbergen aanstaande zondag 31 oktober de 77e ronde van Steenbergen.
De junioren jongens( leeftijden van 17 en 18 jaar) rijden een klassieker met een lengte van ruim 115 km, met start en finish in de Kap Kockstraat te Welberg. De start hiervan is om 14:00 uur.
Vanaf daar rijden de meer dan 100 ingeschreven deelnemers via het Westland richting Nieuw-Vossemeer waar enkele plaatselijke rondes worden gereden, waarna weer wordt teruggekeerd naar Welberg.
Rond 15.35 uur is de eerste doorkomst in de Kapelaan Kockstraat, waarna nog 5 plaatselijke rondes worden verreden op het parkoers Kapelaan Kockstraat, Boomdijk, Nieuw Kromwielswegje, Groenedijk, Welbergsedijk, Laurentiusdijk, Pastoor Kerckerstraat en Kapelaan Kockstraat. (grote ronde van 6,5 km). Rond 16:35 wordt gefinisht.
Deze klassieker wordt verreden in het kader van de door de K.N.W.U. in het leven geroepen topcompetitie voor junioren, waarvan deze wedstrijd in Steenbergen de 5e en tevens laatste van het seizoen is.
Bij de junioren jongens rijdt ook een plaatselijk favoriet mee in de persoon van de 18-jarige Nino de Jong. Nino heeft 2 weken geleden deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor junioren en is daar op plaats 10 geëindigd.

Omnium voor junioren dames.

In verband met het aantal inschrijvingen bij de junioren dames is in overleg met de K.N.W.U. besloten om de geplande klassieker voor deze categorie renners te vervangen door een omnium bestaande uit een tijdrit, een rit in lijn van 32 km en een puntenkoers.

Het programma voor de dames ziet er als volgt uit:
10.30 uur: Start tijdrit op het parkoers Kap.Kockstraat, Boomdijk, Canadezenweg, Groenedijk, Welbergsedijk, Laurentiusdijk, Pastoor Kerckerstraat, Kapelaan Kockstraat. (1 kleine ronde van 4 km)
12.25 uur: Start rit in lijn op het kleine parkoers van 32 km. (8 ronden)
14.05 uur: Start puntenkoers op grote parkoers van 39 km (6 ronden)

Ook omnium voor jeugdwielrenners

Ook voor de jeugdwielrenners die deze dag deelnemen in de categorie 5 (jongens en meisjes van 12 jaar) categorie 6 ( jongens en meisjes van 13 jaar) en categorie 7 (jongens van 14 jaar) is in overleg met de K.N.W.U. eveneens gekozen voor het verrijden van een omnium, in hun geval bestaande uit een tijdrit en een puntenkoers.
Het programma hiervan ziet er als volgt uit:
9.30 uur: Start tijdrit categorie 5 ( 1 kleine ronde van 4 km).
9.50 uur: Start tijdrit categorie 6 ( 1 kleine ronde van 4 km).
10,10 uur: Start tijdrit categorie 7 ( 1 kleine ronde van 4 km).
10.50 uur: Start puntenkoers categorie 5 (3 kleine ronden van 4 km).
11.20 uur: Start puntenkoers categorie 6 (5 kleine ronden van 4 km).
12.02 uur: Start puntenkoers categorie 7 (5 kleine ronden van 4 km)