Dag met een ‘sensationeel’ randje voor team WillU Fysio

DINTELOORD – Het was afgelopen zaterdag druk met fietsers en wandelaars in de Dinteloordse polder. Zij volgden de routes die uitgezet waren door het plaatselijke ColSensation-team WillU Fysio dat een wandel- en fietsevenement voor het goede doel organiseerde. De organisatie werd aangenaam verrast met maar liefst 225 inschrijvingen. De deelnemers droegen hun steentje bij aan een prachtig eindresultaat van 1500 euro en hielden er zelf een herinnering aan een heerlijke dag in de buitenlucht aan over.

Op zaterdag 17 september beklimt het vijftienkoppige team van WillU Fysio de Mont Ventoux tijdens de ColSensation: een evenement van Stichting Team Doelbewust uit Roosendaal. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding en voor regionale goede doelen die aan kanker gerelateerd zijn. Ieder team kiest zijn eigen doel en in het geval van  WillU is dat de hospice in Roosendaal.

Opluchting

Vorige week kregen de teams het goede nieuws dat de tocht, in tegenstelling tot vorig jaar, echt doorgaat en dat was voor de deelnemers van WillU een hele opluchting. Het team traint inmiddels al bijna twee jaar voor de tocht en doet in de tussentijd haar uiterste best om zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen. Een opgave die behoorlijk bemoeilijk wordt door de coronacrisis.

Springkussen

De organisatoren van de wandel- en fietstochten van afgelopen zaterdag waren daarom bij aanvang al dik tevreden dat er eindelijk eens een grotere activiteit door kon gaan. Een vol deelnemersveld en dus een mooie toevoeging aan de spaarpot voor het goede doel, vergrootten de feestvreugde.
Maar ook voor de wandelaars en fietsers viel er veel te beleven. Dankzij Hoeve Karolina, één van de vele sponsoren, konden er unieke wandelroutes uitgezet worden langs het Volkerak en dat is normaal gesproken afgesloten gebied. Diezelfde sponsor had tevens het erf van de eigen boerderij beschikbaar gesteld om er een gezellig terras in te richten waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. De kinderen konden er eventueel resterende energie kwijt op het springkussen of zij konden zich laten schminken. Ook werd een uitgebreid assortiment handwerk aan de man gebracht voor het goede doel.

Foto’s: Drukte van jewelste bij de start van de wandel- en fietstochten waar alle deelnemers een flesje water en een krentenbol voor onderweg kregen.

Eigenlijk wilden de vrienden Sil en Rave meedoen aan de wandeltocht van 10 kilometer ten bate van het goede doel. Ze besloten uiteindelijk om het op safe te spelen en de 5 kilometer te lopen. Maar goed ook, want na 2,5 kilometer waren ze “helemaal kapot”. Als echte vrienden trokken ze elkaar er doorheen en wisten ze de eindstreep te bereiken.

Deze meiden renden van opdracht naar opdracht tijdens de wandel-/puzzeltocht voor kids van WillU Fysio. Het springkussen halverwege de route maakte het allemaal nog leuker.

De Karolinahoeve diende als tussenstop tijdens de wandel- en fietstochten van Willu Fysio. Het was er goed toeven voor de deelnemers die bij aankomst de nodige kilometers in de benen hadden.

Het was heerlijk wandelen in de Dinteloordse polder. Dit trio genoot er met volle teugen van.
[ door Dasja Abresch ]

Beelden bij dit artikel