Dag met een Gouden Randje

Sandra Houtepen, Namens de werkgroep 75 jaar bevrijding en Bevrijdingsmonument Welberg:

“Wij willen iedereen die heeft bijgedragen aan de viering van 75 jaar bevrijding op zaterdag 2 november heel hartelijk bedanken! Mede door jullie inzet en vrijwillige bijdrage is het herdenken op 2 november onvergetelijk geworden. Onze gasten, de organisatie en hopelijk jullie ook, hebben genoten. Facebook ontplofte bijna van de reacties en foto’s.
Het was een dag met een gouden randje. De hartelijke ontvangst van de Canadese gasten in de ochtend in de Gummaruskerk, de prachtige stadswandeling. De mooie kunstetalages, de re-enactment groepen in de stad. De onvergetelijk vrolijke noten van wachtpost 13 XXXL. Onze gasten keken hun ogen uit. Speciale dank voor de mooie kunstkaarten die de gasten hebben gekregen, ze waren er blij mee.
Daarna de onthulling van het klaprozen viaduct, geweldig ! zo’n mooi symbolisch cadeau hadden ze nog nooit gehad.
De sfeervolle herdenking bij de klok, ontroerend mooi, met de liedjes van de kinderen van de Pius X, de gedichten, de bloemen, de gebeden, de muziek. Tranen en kippenvel. En toch nog een hilarische afsluiting toen ze in hun enthousiasme zo hard aan de bel trokken dat hij vastsloeg. Herinneringen voor altijd.
Welberg en de hele gemeente Steenbergen hebben laten zien dat ze dankbaar waren en onze gasten warm onthaald op de Meet en Greet.  De sfeer zat er goed in, de exposities en presentaties waren prachtig. Dankzij jullie bijdrage!

Voor iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan deze dag. Een dikke DANKJEWEL!”