Daders gezocht van beroving Litouwse autohandelaar

NIEUW-VOSSEMEER – Een 27-jarige autohandelaar uit Litouwen is gistermiddag in een loods aan de Rolafseweg in Nieuw-Vossemeer beroofd. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij zijn tas, met daarin een aanzienlijk geldbedrag en persoonlijke spullen, afstaan aan zijn belagers. De politie is nog op zoek naar de daders.

Het slachtoffer meldde zich begin van de avond op het politiebureau in Bergen op Zoom en verklaarde daarbij dat hij in Nederland is om tweedehands auto’s te kopen. Via een advertentie was hij in contact gekomen met een aanbieder, met wie hij een afspraak had gemaakt in de loods aan de Rolafseweg. Daar werd hij opgewacht door twee mannen, die echter geen auto wilden verkopen, maar uit bleken te zijn op het geld van de Litouwer.

Na de beroving ging het duo er vandoor in vermoedelijk een witte Peugeot Partner of Citroën Berlingo. Het zou gaan om een man van ongeveer 1.70 meter lang met een sjofel, Noord-Afrikaans uiterlijk, kort zwart, steil haar, gekleed in een zwarte joggingbroek en een licht gekleurde trainingsjas. De andere was volgens het slachtoffer zo’n 1.80 meter lang en had een Europees uiterlijk, met bruin stekelhaar (ingesmeerd met gel) en gekleed in een zwarte broek met lichtkleurige bovenkleding.

De politie verzoekt iedereen die tussen 17.00 en 18.00 uur gistermiddag iets verdachts heeft gezien in de omgeving van de Rolafseweg, of weet wie de daders kunnen zijn, te bellen met de recherche via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.