Daders brand bij jachthaven melden zich

STEENBERGEN – Met het schaamrood op de kaken meldden de beide jongemannen die gisteravond brand stichtten in het speelelement aan de Steenbergse haven zich vanmiddag bij havenmeester Dirk-Jan van Weezel. Amper twee uur nadat beelden van de vermoedelijke daders over Facebook gingen, gaven zij toe verantwoordelijk te zijn voor de vandalistische actie.

Tot een poging tot brandstichting was volgens de jongemannen echter geen sprake. Zij hadden naar eigen zeggen “zitten dollen met een busje deodorant en een aansteker”. De steekvlam die daaruit volgde had hen zelf ook verrast waarna zij zich snel uit de voeten hadden gemaakt.

Spiegel

De publieke commotie die ontstond nadat de camerabeelden via Facebook werden verspreid, had hen dusdanig overrompeld dat zij hun daden thuis opbiechtten. Direct daarna zocht de moeder van een van de jongens contact met de havenmeester. Hij ontving de jongens vanmiddag en hield hen de spiegel van hun daden voor. “Ik heb hen gevraagd of zij de Steenbergse haven soms niet mooi vonden en of zij het niet met mij eens waren dat wat we hier hebben goed is voor heel Steenbergen en dus ook voor hun.”

Afgedaan

Aangezien het speelelement gemeentelijk eigendom is, heeft de havenmeester de persoonlijke gegevens van de knapen doorgespeeld aan de gemeente die verdere actie kan ondernemen. “Ik vind het ergens ook wel stoer dat ze hun daden bij mij hebben opgebiecht,” aldus een minzame Van Weezel. “Ik denk niet dat ze het nog een keer zullen doen. Voor mij is de zaak hier in ieder geval mee afgedaan.”