D66 stelt vragen over verplaatsing Dinteloordse bieb

STEENBERGEN – De fractie van D66 stelt artikel 40 vragen aan het college over de verplaatsing van de Dinteloordse bibliotheek naar het tankstation aan de rand van Dinteloord. Naast vragen wijst de fractie erop dat zij opteert voor één centraal bibliotheekpunt in elke kern.

Samengevat vraagt D66 het college of er geen andere optie voor de bieb was, bijvoorbeeld elders in de Regenboogschool, of er geen meer centrale locaties in Dinteloord zijn voor de vestiging en waarom de gemeenteraad niet over de verplaatsing is geïnformeerd. De D66 fractie heeft kritiek op de wethouders Baartmans en Prent en stelt dat het erop lijkt dat deze “een tweede centrum willen creëren in Dinteloord”. Daarbij wordt ook de verplaatsing van bushalte genoemd.

Verkeersveiligheid

Ook wijst de fractie erop dat de nieuwe locatie “op zijn zachtst uitgedrukt nogal bedenkelijk is. D66 maakt zich zorgen “om de verkeersveiligheid en de gezondheid van de bezoekers van de bibliotheek die nu gevestigd is aan een zeer drukke weg aan de rand van het dorp”. De fractie vraagt of het college gaat zorgen voor fiets- en wandelpaden direct naar de ingang van het tankstation om de veiligheid voor bezoekers te verhogen.

Beelden bij dit artikel