D66 kritisch over verharding Dinteloords park

DINTELOORD – De gemeenteraadsfractie van D66 heeft bij monde van Tim Huisman het college vragen gesteld over de pilot die onlangs is uitgevoerd in het Dinteloordse park waar de paden op bijzondere manier verhard zijn. Er bereikten hem daarover diverse kritische geluiden.

In december vorig jaar was het Dinteloordse park een poosje afgesloten en werden de paden voorzien van halfverharding – gerecycled materiaal – dat ook na een regenbui hard moet blijven en een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Wethouder Wilma Baartmans gaf toen aan dat een jaarlang zal worden bekeken hoe het pad zich houdt. En wanneer het de conclusie positief is, wordt de verharding in de gehele gemeente toegepast.
Tim Huisman wilde van het college van b en w weten hoe de eerste resultaten zijn. Er blijft op een paar plaatsen water staan door onvoldoende drainage van het gras. Dat wordt opgelost, zo is het raadlid medegedeeld. De pilot duurt een jaar om alle seizoenen te kunnen beoordelen, het pad wordt onderhouden met bladblazers en continu wordt in de gaten gehouden of gebruikers er tevreden over zijn. Volgens het college worden slechts positieve geluiden beluisterd. Mochten er wel klachten zijn, dan kunnen deze worden gemeld via de ‘melddesk’. Tim Huisman zegt andere geluiden te hebben gehoord en belooft de pilot kritisch te blijven volgen.