Cursus valpreventie voor ouderen

STEENBERGEN – Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen, de gemeente Steenbergen, stichting tanteLouise en Havermans paramedisch centrum verzorgen vanaf 13 mei voor de tweede keer een cursus valpreventie voor ouderen.

Geen overbodige luxe, zo vinden de initiatiefnemers, aangezien één op de drie thuiswonende 65-plussers eens per jaar ten valt komt, met alle vervelende gevolgen van dien. Een val kan het keerpunt zijn in een zelfstandig bestaan of ertoe leiden dat senioren in een sociaal isolement terechtkomen, omdat ze niet meer van huis durven.

Tijdens de cursus, die bestaat uit acht lessen, krijgen de deelnemers tal van handige en praktische tips om een valpartij te kunnen voorkomen, en worden ook evenwichts- en spieroefeningen gedaan.

De lessen worden op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur verzorgd bij Havermans paramedisch centrum aan de Kromme Elleboog 2 in Steenbergen. De kosten bedragen 60 euro p.p. Voor nadere informatie en aanmelding: Tonnie Joxhorst via (0167) 541137, info@swo-stb.nl, en/of Fia Traets, (0167) 567521.