Cursus Gastheerschap Waterpoort

STEENBERGEN – Waterpoort en IVN organiseren samen de cursus Gastheerschap Waterpoort, die op 8 november van start gaat. Waterpoort telt inmiddels al 34 enthousiast gastheren en –vrouwen. Zij maken gasten wegwijs in dit bijzondere gebied, maar zijn ook onderdeel van het uitgebreide netwerk van samenwerkende ondernemers die de Waterpoort-regio promoten.

De cursus is bedoeld voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme binnen Waterpoort, zoals hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants, jachthavens en agrotoerisme. Ook bedrijven in oprichting kunnen meedoen. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf of instelling, afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen.

Deelname aan de cursus kost 80 euro p.p. De cursusdata zijn dinsdagmiddag 8 november, 22 november, 13 december en 10 januari, telkens van 13.00 tot 17.00 uur. De deelnemers krijgen informatie over het ontstaan van het gebied, het cultureel erfgoed, de toeristische en recreatieve mogelijkheden, natuurgebieden en de flora en fauna. Daarnaast zijn excursies, mogelijkheden voor recreatief medegebruik en uitwisseling tussen de gastheren en hun bedrijven een belangrijk onderdeel van de cursus.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 oktober 2016 aanmelden via https://www.ivn.nl/activiteiten/cursus-gastheerschap-waterpoort