Cursus fietsveiligheid voor senioren

STEENBERGEN – Veilig Verkeer Nederland organiseert voor alle senioren inwoners van de gemeente Steenbergen een gratis cursus fietsveiligheid met de mogelijkheid om een e-bike uit te proberen.

De fiets blijft voor ouderen een uitkomst bieden en geeft hen de mogelijkheid om zich zelfstandig te verplaatsen. En dat is belangrijk voor het behoud van hun onafhankelijkheid, terwijl fietsen ook nog eens goed is voor de gezondheid.

Er gebeuren echter steeds meer ongevallen waarbij seniorenfietsers betrokken zijn. Een goede reden voor Veilig Verkeer Nederland om de ouderen een cursus fietsveiligheid aan te bieden. De cursus vindt plaats op dinsdag 7 juni a.s. tussen 13.30 en 17.00 uur. De locatie wordt nog nader bepaald.

Wel kan al worden gemeld dat technici van Bike Totaal Zwaan aanwezig zullen om informatie te geven over elektrische fietsen. En er is een mogelijkheid om verschillende modellen uit te proberen.

Inschrijven voor de cursus kan bij Veilig Verkeer Nederland, steunpunt Zuid, Beekstraat 54, 6001 GJ Weert, steunpuntzuid@vvn.nl, (088) 524 88 50.

Belangrijk is om voorletters, achternaam, volledig adres, geboortedatum, geslacht en telefoonnummer door te geven. Wie zich aanmeldt voor de cursus ontvangt een week voor aanvang een bevestigingsbrief, waarin ook de locatie wordt vermeld.