Cultuur Loper uitgerold op scholen in Steenbergen

STEENBERGEN – Met ingang van deze week wordt in de gemeente Steenbergen de Cultuur Loper uitgerold. Een provinciaal programma waarmee scholen in de gemeente Steenbergen hun cultuureducatieprogramma kunnen verbeteren. Zij worden hierin bijgestaan door de lokale intermediair van Cultuur Loper die sinds gisteren in functie is. De Steenbergse Claudia de Groen heeft haar sporen in de culturele wereld van Steenbergen al ruimschoots verdiend. Dit in combinatie met haar dagelijks werk als leerkracht in het basisonderwijs was zij ‘the perfect woman for the job’.

Wethouder Cor van Geel bracht de start van het nieuw project extra onder de aandacht tijdens het maandelijkse persgesprek dat afgelopen maandag plaatsvond. “Als gemeente vinden we cultuureducatie belangrijk. We hechten eraan dat scholen daar zelf actief mee aan de gang gaan en de kinderen hun talenten laten ontdekken en deze stimuleren.”

Achter de Cultuur Loper zit een financiële regeling die het voor scholen zeer aantrekkelijk maakt om mee te doen. Voor iedere euro die de school besteedt aan cultuureducatie, doet de gemeente er namelijk eentje bovenop. Deze twee euro’s worden vervolgens weer verdubbeld door de provinciale Kunstbalie die het programma ontwikkelde. De Cultuur Loper past binnen de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.

Het is aan de scholen zelf om te bepalen welke projecten zij binnen hun lespakket op willen nemen. Variërend van tekenen en schilderen tot zang en dans en iedere ander denkbare culturele uiting. Met het opnemen van de Cultuur Loper neemt de gemeente Steenbergen afscheid van de Cultuurcoach die zij de afgelopen jaren van buurgemeente Roosendaal betrok. In de nabije toekomst zal het nieuwe programma op feestelijke wijze gelanceerd worden.