Cosun Innovation Center officieel geopend

DINTELOORD – Met flink spektakel en in aanwezigheid van zo’n 300 genodigden is gistermiddag het Cosun Innovation Center officieel geopend. Burgemeester Ruud van den Belt, gedeputeerde Bert Pauli en Cosun bestuursvoorzitter Dirk de Lugt knipten daartoe symbolisch het lint door.

In het Cosun Innovation Center, dat gevestigd is op het Agro Food Cluster Nieuw-Prinsenland werkt een honderdtal medewerkers. Zeventig daarvan zijn wetenschapper en die zijn naarstig op zoek naar technieken en innovaties rondom de suikerbiet en de residu daarvan na de suikerwinning.

Miljoeneninvestering

In het center is 15 miljoen geïnvesteerd en de innovaties die er worden gerealiseerd zijn belangrijk en passen helemaal in het beeld rond biobased economy. Wellicht werd daarom ook is bij de officiële opening danig uitgepakt. Naast een dansgroep werd ook Ben Tiggelaar aangetrokken. Tiggelaar geeft presentaties en workshops aan grote groepen managers en richt zich op marketing en alles wat daarmee te maken heeft. Hij ging in op de betekenis van het Cosun center, de innovatie en vooral ook de grote rol die de mensen hierin hebben. Dit onder het motto: “Innovation is 75% people business”.

Die people zijn er in het center in ruime mate. En hun aandeel wordt nog groter wanneer ook de overige research en development functies van Cosun naar Dinteloord komen. (IRS uit Bergen op Zoom en het lab uit Roosendaal).

Foto’s en filmpje: Hakim Tampoebolon ©2017