Cosun Beet Company bij de wereldtop in het kader van duurzaamheid

DINTELOORD – De Cosun Beet Company (voorheen de Suiker Unie) is er trots op dat het bedrijf behoort tot de ‘1% duurzaamste bedrijven ter wereld’. Dat blijkt uit de allerhoogste beoordeling van de organisatie EcoVadis die wereldwijd de prestaties op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) toetst.

EcoVadis toetst onafhankelijk op basis van internationale standaarden de MVO-prestaties van zo’n 60.000 (industriële) ondernemingen waaronder circa 500 multinationals. Hierbij zijn vier belangrijke thema’s: milieu, arbeidsomstandigheden en mensenrechten, duurzaam inkopen en ethiek.

Continu verbeteren

“We scoren hoog over de gehele breedte in de productieketen”, constateert Bertram de Crom, Manager Milieu bij Cosun. “Dit is een beloning voor onze jarenlange inspanningen. Geholpen door ISO 26000, de internationale richtlijn voor duurzaam ondernemen die we al in 2012 hebben ingevoerd, bouwen we gestructureerd verder aan ons MVO-beleid. De platina status stimuleert ons daarbij. Het beoordelingssysteem is bedoeld om continu te verbeteren. En dat blijven we doen”.