Corona virus zorgt ook voor stilleggen voetbalcompetitie van v.v. Steenbergen.

Zoals iedereen ongetwijfeld weet is ook de amateur voetbalcompetitie door de KNVB enige weken geleden (voorlopig) stilgelegd in verband met de corona perikelen.
Wat v.v. Steenbergen betreft betekent dat – naast het feit dat alle activiteiten moeten worden afgelast – o.a. ook dat de wekelijkse wedstrijdverslagen die altijd in deze krant staan, voorlopig niet gaan verschijnen.
Om er voor te zorgen dat de voetballiefhebbers onder ons toch nog een beetje binding met de voetbalvereniging blijven houden lijkt het ons leuk om de komende tijd de nodige leuke artikelen te gaan plaatsen uit het verleden.
v.v. Steenbergen bestaat deze maand 87 jaar en heeft dus een zeer rijke geschiedenis.
Als oud-secretaris beschik ik over een groot archief en dat ga ik de komende tijd gebruiken om wat artikelen uit die “Ouwe Doos” in deze krant te laten verschijnen , zo mogelijk ook met daarbij foto’s. Hopelijk zullen de vele echte Blauwwitters dit op prijs stellen en ( wat de ouderen betreft) mogelijk zichzelf daarin nog herkennen.
Hierbij een eerste artikel uit die “Ouwe Doos”.

Kleedlokalen op sportpark Seringenlaan in gebruik genomen

In 1967 is v.v. Steenbergen gebruik gaan maken van het huidige sportpark aan de Seringenlaan. Voor die tijd werden de wedstrijden van de Blauwwitten gespeeld op een veld in het Doktersdreefje (de huidige Gummarusvelden) genaamd het J.C. terrein.
J.C. stond voor jongerencentrum. Tegenover dit veld stond het Patronaat, een jongerencentrum waar de jeugd bijeen kon komen om o.a. te kaarten en te tafeltennissen.
Toen in 1967 het sportpark in gebruik werd genomen waren er nog geen kleedgebouwen.
Vanaf 1968 – 1 jaartje later dus, waren die wel gereed en konden de spelers daarvan gebruik gaan maken.

Bijgaande foto is gemaakt tijdens een trainingsavond in 1968 toen zo’n kleedgebouw eindelijk kon worden gebruikt. We zien daarop de volgende personen:
Bovenste rij staand van links naar rechts :Leo Mangnus, Jan Geers, Wim Verkaart, Kees Suikerbuik, Kees de Jong en Piet Baselier.
Middelste rij zittend van links naar rechts: Harry Mangnus, Kees Verhoeven, Corné Damen, Ad van Oevelen, Ad Gommers, Piet van der Wegen, Koos de Bruin en Nico de Frel (trainer). Onderste rij zittend : (?), Jef Dam en Wim de Baat.

Door: John Rommers