Corona krijgt alsnog nachtvergunning

STEENBERGEN – De gemeente heeft een tijdelijke nachtvergunning verleend aan café Corona in de Kleine Kerkstraat. De ‘proefperiode’ is begin deze maand ingegaan en loopt tot en met begin oktober. Als er in dit half jaar drie keer sprake zou zijn van ernstige overlast, wordt de vergunning weer ingetrokken. Zo niet, dan krijgt het café permanent toestemming om tot vier uur ’s nachts open te zijn.

Eigenaar Cor Materman van de Corona probeerde deze permissie al ruim zes jaar te krijgen, maar ving steeds bot bij de gemeente. Totdat burgemeester Ruud van den Belt, naar aanleiding van een door Materman aangezwengelde bezwaarprocedure, bij de politie informeerde hoeveel meldingen van overlast er tot nu toe waren geweest met betrekking tot de horecagelegenheid. ,,Die bleken er niet te zijn, dus is er ook geen grond om een nachtvergunning te weigeren,’’ zegt hij. ,,En ook de bezwaarschriftencommissie van de gemeente heeft de eigenaar in het gelijk gesteld.’’

Uit het advies van de politie blijkt volgens Van den Belt bovendien dat het beter is om ook de Corona een nachtvergunning te verstrekken, om te voorkomen dat er na twee uur ’s nachts een trek van het uitgaanspubliek vanuit de Kleine Kerkstraat naar de Markt ontstaat. ,,De kans op overlast is dan juist groter,’’ aldus de burgemeester.