Corné Koenraadt erelid Sc Welberg: “Heb plezier in het spel en doe wat voor je club”

WELBERG – Heel stilletjes hoopte Corné Koenraadt (62) dat hij tijdens de Algemene Ledenvergadering van Sc Welberg tot Lid van Verdienste benoemd zou worden. Hij nam nu eenmaal na ruim 17 jaar afscheid van het bestuur en na 55 jaar lidmaatschap weet hij wel wanneer je voor die titel in aanmerking komt. Toen zijn naam niet genoemd werd, accepteerde hij dat echter direct. Des te groter was even later zijn verbazing toen voorzitter Gino Seesing de steun van de leden vroeg voor een onaangekondigd voorstel. Hij legde hen de vraag voor of hij Corné tot Erelid van de club mocht benoemen. De voltallige vergadering stemde zonder tegengeluid in. Een moment dat Koenraadt nooit meer zal vergeten.

Het besluit om zijn bestuursfunctie aan de wilgen te hangen was niet lichtvaardig genomen. “De vergaderingen vallen vaak samen met de avond dat ik vrijwillige bardiensten draai. Ik kon het niet combineren en wilde de bar graag houden. Ik vind het leuk om te doen en bovendien is het tijd dat er mensen in het bestuur komen die jonger zijn dan ik. Jongeren met een oranje-wit hart moeten de club laten voortbestaan.”

Gedachtegoed

Dat wil overigens niet zeggen dat Koenraadt zich vanaf nu nergens meer mee bemoeit. “Ik zal het gedachtegoed van Sc Welberg altijd blijven beheren. Dat stamt nog uit de tijd van mijn vader (Lauw Koenraadt – red.) en luidt als volgt: Ieder lid is welkom, ongeacht de kwaliteit. Met plezier de overwinning nabij was het credo. We hoeven niet allemaal Pierre van Hooijdonk te worden. Heb plezier in het spel en doe wat voor je club.”

Koeien van het veld

Als klein manneke dribbelde Corné al achter zijn vader aan naar de wei van Koos van Wesel aan het Zandbaantje (Hoogstraat – red.). Daar joegen zij ieder weekend de koeien van het veld en kalkten de lijnen ter voorbereiding op de aankomende wedstrijd. Zijn eigen hoogtijdagen als speler beleefde Koenraadt als keeper op het veld achter gemeenschapshuis ‘De Vaert’. Ook trainde hij vanaf zijn 17e de jeugdteams en later seniorenteams.

Door Dasja Abresch