Cor Musters neemt Nieuw-Vossemeerse pinbox officieel in gebruik

NIEUW-VOSSEMEER – “Dorpsgenoten waarbij het glas veelal half leeg is geloofden er niet meer in. Ze mopperden op de Rabobank en hadden er geen vertrouwen in dat deze de belofte waar zou maken om alsnog een geldautomaat in Nieuw-Vossemeer te realiseren. Ik dacht dan telkens bij mezelf: dat zullen we nog wel eens zien. Niet voor niets had ik de verzekering gekregen van de directeur Particulieren dat er kost wat kost een pinbox zou komen”, vertelt Cor Musters. Hij werd door directeur Richard van Diest gevraagd om de pinbox bij verzorgingscentrum De Vossemeren officieel te openen.

“De heer Musters leek ons de ideale persoon om dat te doen. Hij heeft immers sinds de sluiting van de geldautomaat in het centrum van Nieuw-Vossemeer in september 2017 zo vaak contact gehad met onze bank om te ijveren voor plaatsing van een nieuwe pinbox”, zegt Richard van Diest van Rabobank Zuidwest-Brabant.

Vanochtend – dinsdagochtend 27 november – was het eindelijk zover: Nieuw-Vossemeer heeft zijn geldautomaat. “De sluiting van de geldautomaat heeft voor veel beroering in Nieuw-Vossemeer gezorgd. Het was ook geen prettig maar wel een noodzakelijk besluit. Wij wilden niet de verantwoordelijkheid dragen voor mogelijke slachtoffers vanwege een plofkraak. De maanden na de sluiting lieten zien dat de vrees voor een plofkraak niet uit de lucht gegrepen was. Vervolgens heeft de plaatsing van een nieuwe pinbox heel wat voeten in de aarde gehad. We hebben met tal van partijen gesproken en diverse locaties afgewogen. Daarbij vielen steeds locaties af. Uiteindelijk kwamen we tot een overeenstemming over plaatsing op het plein voor De Vossemeren”, aldus Van Diest voorafgaand aan de officiële ingebruikname. “Maar we zijn nu blij dat een kern als Nieuw-Vossemeer weer kan pinnen”.

Mooi voorbeeld van samen optrekken

Ook wethouder Esther Prent – opvolger van Cor van Geel – stelt blij te zijn met deze pinmogelijkheid. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe samen optrekken zaken mogelijk maakt”. En Cor Musters is dik tevreden. “Vooral de senioren in Nieuw-Vossemeer zijn blij met de mogelijkheid om contant geld in hun dorp te kunnen opnemen. Ook al wordt er steeds meer via de pinpas betaald, voor de ouderen hier blijft het papieren geld belangrijk”.

De 72-jarige Musters is een rasechte Nieuw-Vossemeerder. Hij woont al vele jaren in de Julianastraat en denkt met plezier terug aan de tijd dat zijn ouders een kruidenierswinkeltje hadden op de Hoogte. In een tijd dat nog niemand had kunnen bevroeden hoe betalen in de toekomst mogelijk zou worden.

foto's: Nadat wethouder Esther Prent met Rabodirecteur Richard van Diest het openingslint hadden doorgeknipt nam Nieuw-Vossemeerder Cor Musters deze officieel in gebruik. Meteen daarop kwamen inwoners van Nieuw-Vossemeer hun contantjes al pinnen.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl