Controle op hondenbelasting

STEENBERGEN – In opdracht van de Gemeente Steenbergen voeren medewerkers van TOG Nederland met ingang van vandaag een controle uit op de hondenbelasting.

Wie één of meer honden heeft, is verplicht hondenbelasting te betalen. De houder van een hond is wettelijk verplicht aangifte te doen. Aan de hand van gegevens van de gemeente controleert een aantal hondencontroleurs de komende tijd de aanwezigheid van honden.

Een hondencontroleur kan daarvoor aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. De hondencontroleurs kunnen zich legitimeren met een door de gemeente uitgegeven legitimatiebewijs.

Als een bewoner niet thuis is, maakt de hondencontroleur ter plaatse een beoordeling over het wel of niet aanwezig zijn van één of meerdere honden. Als de controleur het vermoeden heeft dat iemand op een adres één of meerdere honden houdt, laat hij een informatiebrief met een aanmeldingsbiljet hondenbelasting achter in de brievenbus om deze in te vullen en terug te sturen.

Honden kunnen ook digitaal aangemeld worden via www.gemeente-steenbergen.nl (Gemeentewinkel, Regelen en Aanvragen, Hondenbelasting, hond aan- of afmelden). Bewoners kunnen een aangifteformulier hondenbelasting ook afhalen in het gemeentehuis of aanvragen via tel. 14 0167.

Aan inwoners die sinds kort een (nieuwe) hond hebben en daarvan nog geen aangifte hebben gedaan, adviseert de gemeente niet te wachten tot de controleur komt. Volgens de Verordening hondenbelasting 2016 bedraagt het tarief voor de eerste hond € 73,-,  voor de tweede hond € 75,- en voor elke volgende hond € 5,- meer.

(foto: www.hd-freewallpapers.com)