Controle op betalen van hondenbelasting

STEENBERGEN – In opdracht van de gemeente gaat het bedrijf Holland Ruiter vanaf maandag 13 mei ‘de boer op’ om te controleren of voor alle honden in Steenbergen wel netjes belasting wordt betaald.

De controleurs zijn gerechtigd om bij alle inwoners aan te bellen met de vraag of er één of meerdere honden in huis zijn. Aan de hand van de gegevens van de gemeente kunnen zij checken of er voor de dieren belasting wordt afgedragen.

Hondeneigenaren zijn verplicht om het bezit van deze huisdieren zelf te melden bij de gemeente, maar dat gebeurt lang niet altijd. Zo bleek vorig jaar overduidelijk tijdens de controleronde, waarbij maar liefst zo’n 800 ‘nieuwe’ honden aan het licht kwamen. Dit leverde de gemeente circa 60.000 euro extra inkomsten op.

Het tarief voor elke eerste hond bedraagt 69 euro, voor elke volgende hond vijf euro meer. Aanmelden voor de hondenbelasting kan digitaal via http://www.gemeente-steenbergen.nl

Bij mensen die niet thuis zijn op het moment van de controle, beoordelen de controleurs ‘van buitenaf’ of er één of meerdere honden aanwezig zijn en laten zij een informatiebrief met aanmeldingsbiljet achter.