Controle hondenbelasting in Steenbergen

STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen laat vanaf 18 september weer controles uitvoeren op de hondenbelasting. Een hondencontroleur kan dus aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. TOG Nederland voert de controles uit. De hondencontroleurs hebben een legitimatiebewijs, dat is verstrekt door de gemeente, bij zich.

Aan de hand van gegevens die bij de gemeente bekend zijn, gaan de hondencontroleurs de aanwezigheid van honden na. Als een bewoner niet thuis is, beoordeelt de hondencontroleur ter plaatse of er honden aanwezig zijn of niet. Als de controleur het vermoeden heeft dat er een hond op het adres woont, laat hij een informatiebrief met een aanmeldingsbiljet hondenbelasting achter in de brievenbus om deze in te vullen en terug te sturen.

Wijzigingen

De gemeente laat weten dat inwoners met een hond  wettelijk verplicht zijn om aangifte te doen en hondenbelasting te betalen. Als een bewoner sinds kort een (nieuwe) hond heeft of juist geen hond meer heeft en daarvan nog geen aangifte heeft gedaan, is het belangrijk dit op tijd door te geven. Liefst nog voordat de controleur komt. Dit kan digitaal via www.gemeente-steenbergen.nl of via een papieren aangifteformulier (af te halen bij het gemeentehuis of telefonisch aan te vragen op 14 0167).

Tarief hondenbelasting

Het tarief voor de eerste hond bedraagt 74 euro. Voor iedere volgende hond wordt het tarief met vijf euro verhoogd. Eigenaren van een hondenkennel betalen 150 euro als zij hiervoor bij de gemeente een kennelregistratie hebben overlegd.