Contact met coronapatiënten via babyfoon in Bravis

REGIO – Na de Intensive Care afdeling en de Spoedeisende Hulp gaan ook de longafdelingen van het Bravis ziekenhuis de babyfoon inzetten om met patiënten te communiceren.

“De patiënten die bewezen of mogelijk besmet zijn met het coronavirus liggen in isolatie achter gesloten deuren. De verpleegkundigen kunnen de patiënten dus niet horen of zien. Daarvoor moeten zij de kamer betreden en beschermende kleding aantrekken”, vertelt Ouke Hoedemaker, manager Zorgeenheid Longgeneeskunde.

Tijdbesparend

 Dankzij de babyfoon kan de verpleegkundige meteen zien hoe het met de patiënt is en een gesprek voeren, zonder dat hij of zij zich moet omkleden naar volledige bescherming met pak, masker en handschoenen. “Dat bespaart veel tijd en middelen”, zegt Hoedemaker. “Vorige week maandag is de eerste geïnstalleerd, veel ervaring hebben we er dus nog niet mee.”

Ervaring

Die ervaring hebben de SEH en de IC wel. De Spoedeisende Hulp gebruikt de babyfoons eveneens om coronapatiënten in isolatie te kunnen zien en te spreken. Op de Intensive Care kunnen de verpleegkundigen via de babyfoon horen of bij de pompen goed functioneren en of er een alarm afgaat.