Conny Helder benoemd tot nieuwe bestuurder bij tanteLouise

STEENBERGEN/REGIO – De opvolger van bestuurder Jef Pelgrims van tanteLouise is nu bekend. De Raad van Toezicht van deze stichting heeft de 58-jarige Conny Helder uit ’s Hertogenbosch benoemd als zijn opvolger. Helder heeft ruime bestuurlijke ervaring in de zorgsector. Als echtgenote van een huisarts wordt ze tevens gevoed met informatie uit de dagelijkse praktijk.

Conny Helder is sinds 2010 voorzitter van de raad van bestuur van de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE). “Onder haar bewind groeide deze organisatie uit tot een solide eerstelijns organisatie met elf gezondheidscentra, een centraal bestuursorgaan en een apotheekorganisatie”, zo laat manager marketing en communicatie Marc Molenaars van tanteLouise weten. “Bij haar komst balanceerde SGE nog op de rand van faillissement”.

Start in juni

De raad van toezicht van tanteLouise ziet Conny Helder als juiste opvolger van Jef Pelgrims, die sinds zijn aanstelling in 2003 een nadrukkelijke stempel drukte op de ontwikkeling van deze zorginstelling. Pelgrims gaat in de zomer van dit jaar met pensioen. Conny Helder gaat begin juni bij tanteLouise aan de slag. Ze blijft overigens met echtgenoot en twee kinderen in Den Bosch wonen en vindt de afstand naar Bergen op Zoom geen bezwaar.

Graag prikkelen door vernieuwende ideeën

Helder die eerder managementfuncties vervulde bij diverse ziekenhuizen in Amsterdam, haar geboorteplaats Den Haag en het UMC in Utrecht heeft er zin in. Ze stelt dat ze van nature nieuwsgierig is en zich graag laat prikkelen door vernieuwende ideeën. “Ook geloof ik sterk in de kracht van samenwerking tussen diverse disciplines in de zorg. tanteLouise staat te boek als uiterst innovatief en vernieuwend. In de masterclass e-Health die ik volg wordt ze zelfs als voorbeeld genoemd”.