Commissaris van de Koning maakt zich zorgen om Steenbergen

STEENBERGEN/DEN BOSCH – ‘De Commissaris volgt de ontwikkelingen in Steenbergen nauwgezet. Hij heeft destijds gepleit voor een klimaat van verzoening en heling. Hij stelt vast dat de verhoudingen in het politieke debat in Steenbergen onverminderd scherp zijn en vindt dit, zeker daar waar het gaat om de positie van een burgemeester, zorgwekkend’.

Dat meldt de woordvoerder van Commissaris van de Koning Wim van de Donk van Noord-Brabant naar aanleiding van gisteravond, toen de provinciebaas de 3000 handtekeningen in ontvangst nam van de petitiegroep ‘Steenbergen achter Saskia’, inmiddels omgedoopt tot SAS Komt In Actie.

Namens de bezorgde burgers, overhandigde initiatiefnemer Arnold van der Heijden in Den Bosch de steunbetuigingen voor Saskia Bolten aan de Commissaris van de Koning, die de bevindingen van waarnemend burgemeester Joseph Vos afwacht voordat hij verder inhoudelijk reageert op de kwestie. ‘Hij hecht, gegeven de gevoelige situatie, aan een zeer zorgvuldige en procedureel juiste handelswijze, waarbij ook de gemeenteraad van Steenbergen een belangrijke rol heeft te spelen’, aldus zijn woordvoerder.

'Het zit daar niet goed, er is écht iets aan de hand'

,,De Commissaris maakt zich zorgen over Steenbergen. Hij nam de woorden ‘crisissituatie’, ‘het zit daar niet goed’ en ‘er is écht iets aan de hand’ in de mond,’’ vertelde Arnold van der Heijden na afloop van zijn bezoek aan het provinciehuis. ,,Hij zei ook de bezorgdheid en de betrokkenheid van de burgers te waarderen en noemde het een uitzondering dat hij een waarnemer heeft aangesteld met een onderzoeksopdracht, die wat hem betreft ‘zo lang als nodig en zo kort als mogelijk’ duurt.’’

SAS Komt In Actie hield gisteravond rondom de raadsvergadering ook nog een stil protest, waarbij zo’n twintig personen – met mondkapjes voor en pleisters op de mond – hun ongenoegen kenbaar maakten over het voortdurende uitblijven van openheid over de bestuurscrisis en het lot van burgemeester Bolten.

Hieromtrent komt, als het goed is, uiterlijk 1 juli meer duidelijkheid. Met uitzondering van het CDA heeft de voltallige gemeenteraad waarnemend burgemeester Vos namelijk opgeroepen om binnen nu en twee maanden zijn eindrapportage openbaar te maken.