Commissaris van de Koning bezoekt gemeente en Stella Maris

STEENBERGEN – Commissaris van de Koning Wim van de Donk van de provincie Noord-Brabant brengt woensdag 27 november een werkbezoek aan de gemeente Steenbergen, waar hij gesprekken voert met de fractievoorzitters en het college van B en W, maar ook te gast is bij Stella Maris.

In het pension voor de arbeidsmigranten van Goodmorning wordt Van de Donk ontvangen door directeur John van der List en krijgt hij een bedrijfspresentatie met rondleiding in het voormalige klooster, dat de afgelopen jaren grondig werd gerenoveerd en uitgebreid. Sinds afgelopen zomer verblijven er zo’n 400 buitenlandse werknemers in het gebouw.

Het overleg met de fractieleiders en de collegeleden zal ongetwijfeld voornamelijk in het teken staan van de bestuurlijke perikelen, waarnaar de Commissaris in samenspraak met eerstgenoemden een onderzoek heeft laten instellen.

Om de interne verhoudingen binnen het gemeentehuis te verbeteren, is inmiddels een ervaren coach aan de slag gegaan, ter ondersteuning van met name burgemeester Saskia Bolten en gemeentesecretaris Ans Leloux. 

Foto: Erik van der Burgt