College is uitstel Grote Kerkstraat 14-16 zat

STEENBERGEN – Het college van burgemeester en wethouders voert de druk op bij de eigenaar van het perceel aan de Grote Kerkstraat 14-16 in Steenbergen. Het wil dat hij vaart maakt met de bouw van drie appartementen op die locatie. Een brief van die strekking viel eerder deze week bij hem op de mat. De boodschap was blijkbaar al eerder luid en duidelijk  doorgekomen aangezien afgelopen maandag begonnen is met werkzaamheden.

Dossier ‘Grote Kerkstraat 14-16’ is er zo een waar buurt en bestuur fiks hoofdpijn van krijgt. De restanten van het pand staan, onder meer door een brand en een faillissement, al 14 jaar te verruïneren. In 2017 kwam het perceel in andere handen en leek er schot in de zaak te komen. Toen bleek echter dat de constructie die er nog stond zo slecht was dat de gemeente de werkzaamheden onverantwoord achtte en een bouwstop afkondigde.

 Drie appartementen

De maanden daarna volgden vele overleggen tussen eigenaar en gemeente. Dit leidde in maart van dit jaar tot het verlenen van de bouwvergunning. Vanaf dat moment had de eigenaar zes weken de  tijd om te beginnen met het werk. In mei was er nog altijd geen beweging geconstateerd en ging burgemeester Ruud van den Belt persoonlijk in gesprek met de eigenaar om hem te doordringen van de noodzaak om op te schieten.

De eigenaar zegde toe dat hij uiterlijk na de bouwvak aan de slag zou gaan.Om die belofte een stok achter de deur te geven, stuurde het college toch een officiële waarschuwing en de opdracht om tenminste de overtredingen en gebreken vóór 24 september op te lossen.

Hoopgevend

Overbuurman Dick Broekhuis, voor wie het uitzicht al jarenlang een doorn in het oog is, ontwaarde afgelopen maandag de eerste activiteit. “Sindsdien zijn de oude bouwhekken vervangen en is er een steigerconstructie geplaatst. Het ziet er hoopgevend uit,” aldus de juwelier.