Co Everaert was een markante en betrokken Steenbergenaar

STEENBERGEN – Dinsdag 14 augustus overleed te midden van zijn meest naasten op 89-jarige leeftijd Co Everaert. Samen met echtgenote Corrie was Co Everaert vanaf 1956 zeer betrokken bij Steenbergen, de plaats die ze in 2010 verruilden voor Den Haag. In alle Steenbergse jaren leverde Co Everaert zijn bijdrage aan de gemeenschap.

Na zijn militaire carrière, waarin hij ook dienst deed in Indonesië en afzwaaide als luitenant, kwam hij in 1958 permanent naar Steenbergen. Hier had de familie van echtgenote Corrie de Bruin een zaak in huishoudelijke artikelen en een speelgoedwinkel. Samen met schoonvader Kees de Bruin senior – de vader van huidig Hema-directeur Kees junior – toog Co Everaert naar Hema Amsterdam om het franchise schap van Hema te verwerven. Vele jaren lang was Co met echtgenote Corrie actief in Hema Steenbergen, tot 1994 toen Kees junior het familiebedrijf volledig overnam.

Vele bestuursfuncties

Co Everaert zette zich buiten het familiebedrijf ook zeer actief in en vervulde tal van functies waaronder onder meer voorzitterschappen van  Rode Kruis, Bibliotheek, Heemkundekring en de vereniging van West-Brabantse champignonkwekers (vanwege de eigen champignonkwekerij) en als bestuurslid van onder andere KNOV en Wielercomité. Daarnaast was hij fervent ABS-lid en langdurig jurylid bij de carnavalsoptocht van SKS. Ook was Co Everaert mede oprichter van de voormalige lokale politieke partij ‘De Toekomst’ in de tijd van politieke kopstukken als Michel Herbers en Cor Hoendervangers. Na een wethouderschap werd hij lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant.

Volop belangstelling

Ook na hun pensionering bleef het echtpaar Everaert nauw betrokken bij het sociale leven in Steenbergen en toonde vrijwel overal hun belangstelling. Huidig Hema-directeur Kees de Bruin heeft warme herinneringen aan zijn zwager: “Hij was een streng, maar rechtvaardig man. Wellicht vanwege zijn militaire achtergrond was Co rechtlijnig. Maar hij was ook gedreven en gaf kundig advies. Voor mij was hij een goede coach. Co stond voor iedereen die zijn hulp nodig had klaar en had voor hen een gewillig oor. Hij was ook een echte wereld reiziger en bezocht landen over heel de wereld. Ik heb veel van hem geleerd en heb het stokje graag van hem overgenomen”.

De crematie van Co Everaert vindt morgen, zondag 19 augustus om 13:00 uur plaats bij crematorium De Haagse Duinen in Den Haag.