Clubs uit gemeente Steenbergen halen leuk bedrag op via Grote Clubactie 2021

STEENBERGEN | KRUISLAND | DINTELOORD – Acht verenigingen uit de gemeente Steenbergen hebben in de afgelopen maanden loten verkocht voor de Grote Clubactie. Dat heeft hen geen windeieren gelegd. In totaal ontvingen ze 6.387 euro. 80 Procent van de lotenopbrengst ging namelijk naar de clubkas.

Zo ontving Sc Welberg maar liefst 2.901 euro, Trafo 1.515 euro, Diomedon 693 euro, Badmintonvereniging Steenbergen 243 euro, Harmonie Amicitia 225 euro en Tennis Vereniging Steenbergen 63 euro.
In Kruisland ontving sportclub Kruisland 603 euro en in Dinteloord ging 144 euro naar Ritmisch Koor Dinteloord.
Dit jaar was de online verkoop volgens directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie ‘leuker en slimmer geregeld’. Het verkopen van clubactie-loten was voor de clubleden dit jaar daardoor eenvoudiger dan ooit. “Dat is te merken aan het resultaat, vorig jaar werden 1 miljoen loten online verkocht, dit jaar was dat zelfs 1,6 miljoen”.

Ook nog gewoon langs de deur
Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. “Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”
Met de opbrengsten van de Grote Clubactie krijgen verenigingen een boost. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen. Iedere club heeft zo zijn eigen doel.
De totale opbrengst van de Grote Clubactie was dit jaar ruim 10,7 miljoen euro.

[ door Peter Vermeulen ]